Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

A delmagyar.hu írja : 29 éves edzőként 3-szoros bajnok Marosán György

Szegedi és kecskeméti sikere után harmadik női kézilabda NB I/B-s bajnoki címét ünnepelte Marosán György, ezúttal a Szombathely régi álmát megvalósítva jutott újra élvonalba aktuális csapatával. A 29 esztendős tréner örökké hálás lesz az SZKKSE-nek, hogy nagyon fiatalon lehetőséget kapott. A cikk az alábbiakban folytatódik...
A delmagyar.hu írja : 29 éves edzőként 3-szoros bajnok Marosán György

Nincs rá hivatalos adatunk, de nagy valószínűséggel magyar rekord lehet, hogy Marosán György még be sem töltötte a harmincat, mégis háromszoros bajnok edző a női kézilabda NB I/B-ben. Állandó segítőjével, a szegedi származású Farkas Józseffel már specialistának számít a másodosztályban, hiszen a Szeged KKSE és a Kecskemét után Szombathelyen is élvonalba jutást ünnepelhetett a számunkra is ismerős páros.

Első két állomásuknál rögtön kiesett az NB I-ből a csapatuk, így Marosán álma egyértelmű: szintet szeretne lépni, és végre bennmaradni a legjobbak között.
 
 – Az első és a másodosztály között anyagilag is óriási különbség van, így ez nem csak rajtunk múlik, de azt látom, hogy Szombathelyen nagyon komoly a támogatás – kezdte beszámolóját Marosán György.

– Szombathelyen 1975 óta nem volt élvonalbeli kézilabdacsapat, a városvezetés is mindent megtesz az ügyért, és nagyon komoly bázisra építhetünk, hiszen több mint 300 fiatal kézilabdázik a klubnál. 650 szurkoló zsúfolódott össze az utolsó meccsünkön az egyetemi csarnokban, közülük sokan még idegenbe is elkísértek minket, óriási erőt adtak. Úgy tűnik, itt minden adott lehet a bennmaradás kiharcolásához, izgatottan várjuk a következő szezont – mondta a tréner.

 Mindezt egy nagyon fiatal, 20 éves átlagéletkorú együttessel érte el, amely veretlenül, mindössze egy döntetlennel végzett az élen. A végül második helyen végző, szintén szépen menetelő Nemzeti Kézilabda Akadémia végig nyomás alatt tartotta a szombathelyieket.

Ha már fiatalság: a mindössze 29 éves szakember már nagyon rutinosnak számít, hiszen az első és másodosztályban több száz bajnokin irányította csapatait. Karrierje Szegeden indult, amire mindig szívesen emlékezik.
 
– Nem sok klubvezetés vállalt volna be olyan döntést, amivel engem akkoriban támogattak, hiszen 21 évesen már edzőként kaptam szerepet, ami végül bajnoki címmel és NB I-es szerepléssel végződött. Örökké hálás leszek az SZKKSE-nek, és persze a városban mindenkinek, aki akkoriban segített nekem, rengeteget jelentett.

Később biztosan kamatozik majd, hogy már ilyen fiatalon ennyi tapasztalatot szerezhettem, és ezt sosem felejtem el a város sportéletének. Battonyáról származom, de még most is szegedinek vallom magam, és persze amikor lehet, ellátogatok a városba, így a borfesztivált sem hagyom ki – árulta el Marosán György.