Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

A Hungast a jövőben is az SZKKA mellett áll

Névadó szponzorunk azt várja, hogy a lányok a csupaszív játékukkal még inkább beleerősödnek az NB1-be, és nem csak a szépségükkel, hanem az idei szezonhoz hasonlóan hétről hétre harcos, megalkuvást nem tűrő játékkal örvendeztetik meg a szurkolókat.
A Hungast a jövőben is az SZKKA mellett áll

A Hungast csoport 1996-ban kezdte meg tevékenységét a közétkeztetési piacon. A tulajdonosok és a vezetőség minőségre törekvő, megfontolt és korrekt üzleti gondolkodásának eredményeképpen mára Magyarország számos településén, hozzávetőlegesen 3.000 munkatársat foglalkoztatva többszázezer fogyasztó ellátásáért felelősek a közétkeztetési szegmensben, illetve a munkahelyi étkeztetés területén.

A cégcsoport előszeretettel támogatja a sportot, év elején névadó szponzorként állt NB I-es csapatunk mellé. Enyedi Csaba kommunikációs igazgatóval beszélgettünk, értékeltük az elmúlt fél évet.

– Milyennek látta az első szombathelyi NB I-es szezonunkat?


– Egy újonc csapat számára mindig kiszámíthatatlan, hogy mennyire képes felvenni az egy osztállyal feljebb edződött klubok által diktált iramot. Ennek megfelelően rendszerint a tisztes helytállás az alapvető cél a frissen feljutottaknál. Úgy vélem ez a Hungast-Szombathely esetén nagyszerűen meg is valósult, amiért ezúton is szeretnénk gratulálni a játékosoknak, edzőknek, klubvezetőknek, és a szurkolóknak egyaránt.

– Mit szólt ahhoz, hogy a koronavírus-helyzet miatt idő előtt ért véget a bajnokság?


– Túlzás nélkül kijelenthető, hogy az egész világ lélegzet visszafogva várta – és sokan most is ezt teszik még – hogy mit hozhat ez a pandémiás helyzet a mindennapokban. Nem volt ez másképp a sportéletben sem. A szakszövetségek nem voltak irigylésre méltó helyzetben, hiszen a bajnokságok felfüggesztése után egyszerre kellett igazságos, de a következő szezont lehetőség szerint már nem befolyásoló döntést hozniuk. Az MKSZ azt a megoldást választotta, hogy befejezi az ez évi lebonyolítást. Nincs okunk megkérdőjelezni ennek jogosságát, együtt kell élnünk ezzel a helyzettel. Nyilván szerettük volna hétről hétre látni a lányokat a pályán, de ez csak egy volt a temérdek, lemondással járó tevékenységek közül.

Enyedi Csaba

– Hogyan érintette az Önök cégét a koronavírus-helyzet?


– Röviden: rosszul. Nagy és tőkeerős cégcsoport a Hungast, amely több lábon áll. A megrendeléseink legnagyobb része azonban a gyermek-és diákétkeztetésből, valamint a munkahelyi étkeztetésből tevődik össze. Mivel mindkettő szegmens pillanatok alatt „állt le”, ez drámai befolyással bírt a mi bevételeinkre is.

Magyarország piacvezető étkeztetési szolgáltatójaként valljuk, hogy az étkeztetés felelősség. Hisszük, hogy a ma étele a holnap emberét, annak testét és szellemét is építi. Fogásaink nem csupán a napi energiát szolgáltatják, hanem összetevőikkel, és elkészítési módjukkal utat mutatnak egy egészségesebb élet felé. Elhivatottsággal, szakértelemmel, és innovációval hosszú évek óta mutatunk követendő példát a szegmens minden szereplőjének, mindezt fogyasztóink megelégedésére. Ezért is lett a Hungast étel, élmény, és gondoskodás hármasa egyben.

– Mit vár a következő szezontól?


– Azt, hogy a lányok továbbra is a csupaszív játékukkal még inkább beleerősödnek az NB1-be, és nem csak a szépségükkel, hanem az idei szezonhoz hasonlóan hétről hétre harcos, megalkuvást nem tűrő játékkal örvendeztetik meg a szurkolókat.

– Ott lesz ősztől is a lelátókon?


– Amikor csak időm engedi igen, méghozzá családostól!

Mi a Hungastnál mindig kiemelten kezeltük a sport szponzorációt. Úgy az élsportban, mint a tömegsportban a kezdetektől jelen voltunk az anyagi lehetőségeinkhez mérten is nagyvonalúan. Terveink szerint a jövőben sem lesz ez másként, az SZKKA számíthat a jövőben is a támogató segítségünkre.