Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

A kézilabda a szerelme - Illusztris társasággal utazott a világbajnokságra Marosán György

A szakmai tapasztalatok megszerzése mellett Barcelona látványosságait is felfedezte az SZKKA vezetőedzője.
A kézilabda a szerelme - Illusztris társasággal utazott a világbajnokságra Marosán György

Mint ismert, a hétvégén Norvégia győzelmével ért véget a 2021-es spanyolországi női kézilabda világbajnokság, amelyen a fiatal magyar válogatott számára a középdöntő jelentette a végállomást. Közel húsz mérkőzést a helyszínen tekintett meg a Hungast SZKKA vezetőedzője, Marosán György is, aki illusztris társasággal utazott Spanyolországba. A csoport tagjai voltak a kézilabdában jól ismert Vetési Iván, Németh András és Skaliczki László is.

- Egy baráti és szakmai társasággal már-már tradicionális a látogatásunk a világversenyeken – kezdte élménybeszámolóját az SZKKA trénere. - Ez ilyenkor egy feltöltődés is, de sokkal inkább célom a szakmai muníciókat, tartalmakat  magamba szívni. Minden világverseny hordoz magában újdonságokat, amiket próbálok leszűrni. Próbálom észre venni az új tendenciákat, feldolgozni és beépíteni a saját munkámba. Ami nagyon hasznos tényleg, hogy egy ilyen baráti társasággal lehettem és az esti értékeléseket két egykori szövetségi kapitánnyal tehettem meg egy vacsora mellett, így teljesen más aspektusát tudom látni ezeknek a világversenyeknek. Nagy élmény a helyszínen megélni egy ilyen világbajnokság lüktetését, és ezúttal is tudtam tovább építeni a nemzetközi kapcsolataimat is. Hasznos, de tömény túra volt, hiszen hat napon át napi három mérkőzést megnézni nem kevés, de a kézilabda a szerelmem, úgyhogy nagyon jó érzés volt – mesélte Marosán György, akinek arra is jutott ideje, hogy megtekintse a közeli Barcelona legnagyobb nevezetességeit.

- Megtekintettük a Camp Nou stadiont, a Sagrada Família templomot, jártunk a La Rambla kultikus sétálóutcán és megtapasztaltuk a spanyol piacok hangulatát. Sikerült a szórakozást és a munkát jól összekötni – zárta élménybeszámolóját az SZKKA vezetőedzője.