Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

A kiváló védekezés ezúttal is meghozta gyümölcsét

Magabiztos győzelmet arattunk a PEAC otthonában is.
A kiváló védekezés ezúttal is meghozta gyümölcsét

A rövid bajnoki szünet után azért utaztunk szombaton délután a PEAC otthonába, hogy folytassuk az első fordulóban megkezdett menetelésünket és győzelmi szériánkat. Az idegenbeli találkozó elején felváltva estek a gólok, 5-5-ös állásig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A 10. percben aztán ritmust tudtunk váltani, a védekezésünknek és jó kapusteljesítménynek köszönhetően lerohanásból könnyű gólokat tudtunk szerezni. Folyamatosan léptünk el a házigazdától, a szünetre már 8 találat volt az előnyünk, 10-18.

Pazarul kezdtük a második félidőt is, gyorsan átléptük a 10 gólos különbséget is. 10-22-nél hiába kért időt a PEAC, nagyon úgy festett, hogy eldőlt az összecsapás. A folytatásban a tetemes előny tudatában a koncentrációnk alább hagyott, ami támadásban labdavesztésekhez, technikai hibákhoz vezetett. A védekezésünk azonban végig feszes maradt és örömteli, hogy ismét lehetőséget kapott minden egyes játékosunk. Végül 11 gólos, 31-20-as győzelemmel hoztuk el a két pontot Pécsről, így továbbra is vezetjük a tabellát.

- Elégedettek lehetek a védekezésünkkel, amely az egész mérkőzés során jól muzsikált. Ezúttal is lehetőséget adtunk minden játékosunknak. Örülünk az újabb győzelemnek és dolgozunk tovább a sorozatunk folytatásán – értékelt az SZKKA vezetőedzője, Vida Gergő.

PTE PEAC-SIPO – Szombathelyi KKA 20-31 (10-18)

NB I/B 7. forduló, Pécs, Egyetemi sportcsarnok, 150 néző

SZKKA: Csatlós, Christe (kapusok), Kazai, Pődör B. 2, Pődör R. 6, Szmolek 2, Kulcsár 6, Pálffy 6, Szeberényi 4, Varga N. 1, Dombi 2, Balogh P. 1, Böhm, Török, Gönczöl 1, Wutschi Vezetőedző: Vida Gergő