Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

A Magyar Kézilabdázás Napján

Kiemelt szerepet kapott a Hősök tere május 11-én: a 2017-es nagy siker után a Magyar Kézilabda Szövetség idén is megrendezte a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének kísérő programjaként a Magyar kézilabdázás napját Budapest szívében.
A Magyar Kézilabdázás Napján

Nem mindennapi élményben lehetett része pénteken a Hősök terére látogatóknak, ahol rendhagyó kézilabda-fesztivált varázsoltak a szervezők. A téren felépítettek egy kézilabda arénát, mellette pedig két srtandkézilabda pálya kapott helyet, emellett számos szórakozási lehetőség állt a kézilabda-kedvelők rendelkezésére a nap folyamán. A történelmi helyszínen felállított kézilabda-ügyességi játékoknak köszönhetően bárki megtapasztalhatta a strandkézilabdát, az üres kapura dobást, a bátrabbak pedig megküzdhettek a robokeeperrel.

Délelőtt a kézilabda arénában az utánpótlás korosztály mérhette össze erejét, majd egyetemi kézilabdamérkőzések következtek, délután pedig kézilabda masters együttesek csaptak össze.

A nap csúcseseménye a délutáni Women’s EHF FINAL4 „meet & greet”-je volt, hiszen a szombaton és vasárnap megrendezendő női Bajnokok Ligája négyes döntőjében szereplő csapatok kézilabdasztárjai a sajtótájékoztató mellett közönségtalálkozón vettek részt, a szurkolók aláírást kaphattak, sőt még fotót is készíthettek a kedvencekkel.

A különleges sportnapnak az égiek is megkegyelmeztek, szikrázó napsütésben csaphattak össze a kézilabdások, csupán a délután folyamán érkezett egy frissítő zápor, emiatt azonban a szervezők úgy döntöttek, hogy a női junior FINAL4 elődöntőit az Elek Gyula Arénába viszik.

A helyszínen street food, valamint ugrálóvár és trambulin is várta az érdeklődőket, az eseményen minden résztvevő garantáltan rátalált a kedvére való tevékenységre.