Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

A magyar válogatott is lehet a vb meglepetéscsapata

A mieink ma kezdik a spanyolországi világbajnokságot. Esélylatolgatás.
A magyar válogatott is lehet a vb meglepetéscsapata

Mint ismert, a magyar női kézilabda válogatott csütörtök este kezdi meg szereplését a szerdán elrajtoló spanyolországi világbajnokságon. A Szlovákiával, Csehországgal és Németországgal egy csoportban lévő mieink a szlovákokkal kezdenek, szombaton a csehekkel ellen folytatják, hétfőn pedig a németek ellen zárják az E-jelű kvartettet. A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ezúttal nem ad játékost a világeseményre, de Marosán György vezetőedző személyesen is megtekint majd néhány összecsapást. NB I-es csapatunk trénerével latolgattuk a magyar válogatott esélyeit.

- Az új szövetségi kapitány által egy új csapat kezd formálódni. A magyar válogatott a fiatalok és a rutinos játékosok jó elegyét alkotja és szerintem esélyesek vagyunk a csoportunkban. Ahogy a szövetség is kommunikálta, a célkitűzés a legjobb nyolcba kerülés, ami egy szép siker lenne. Az olimpia utáni világbajnokság mindig rejthet meglepetéseket magában, én nagyon bízom benne, hogy a magyar válogatott is lehet ez a meglepetéscsapat. A legfontosabb persze, hogy formálódjunk, hiszen most kezdődik az új olimpiai ciklus, a Párizsra való felkészülés. Meg kell mutatnunk, hogy ebben a fiatal csapatban van potenciál. Úgy gondolom, hogy van is, de a fiatal korból adódóan biztosan hullámzó is lesz a teljesítmény. Nagyon szurkolok, hogy sikeresek legyenek és alig várom, hogy a középdöntőben ezt személyesen is megtehessem.

Marosán Györgyöt arról is kérdeztük, szerinte kik lehetnek a spanyolországi világbajnokság végső esélyesei.

- Természetesen a norvég, francia, orosz hármas azért domináns, de az olimpia utáni világbajnokságon mindig nagyon nehéz jósolgatni. A franciák például tradicionálisan az olimpia után a meghatározó játékosaikat pihentetik. Nehéz tippelni, de a norvég válogatott bármilyen tornán indul, akkor fő esélyes. Ez ugyanúgy igaz az oroszra és a franciára is, de lehetnek meglepetések, ahogy a japán világbajnokságon is spanyol győzelem született. Azt se sokan várták, szóval bármi megtörténhet – zárta szavait az SZKKA vezetőedzője.

A magyar válogatott csoportmeccsei a világbajnokságon:

December 2., csütörtök, 20:30: Magyarország – Szlovákia

December 4., szombat, 20:30: Magyarország – Csehország

December 6., hétfő, 20:30: Németország – Magyarország

 

címlapfotó: FFHandball / Icon Sport