Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

A magyar válogatott mellett Tomasevics is főszerepben az olimpiai selejtezőkön

Szurkoljunk Magyarországnak a fontos meccseken és szorítsunk az SZKKA kapusának is!
A magyar válogatott mellett Tomasevics is főszerepben az olimpiai selejtezőkön

Péntektől vasárnapig minden magyar kézilabda-rajongó a női válogatottnak szoríthat, nemzeti együttesünkre három fontos olimpiai selejtező vár. A mieink a győri selejtezőtornán Kazahsztánnal, Szerbiával és Oroszországgal néznek farkasszemet. Az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra a csoport első két helyezettje jut ki.

A magyar válogatott a 2019-es világbajnokságon és a tavalyi Európa-bajnokságon is a vártnál gyengébben szerepelt, de a Japánban elért 14. helynek köszönhetően mégis van lehetősége selejtezőn kivívni az olimpiai részvételt. A női válogatottunk legutóbb 2008-ban, Pekingben szerepelt az ötkarikás játékokon.

A mieink pénteken a csoport leggyengébb tagjának tartott Kazahsztán ellen kezdik az olimpiai selejtezőket, a magyar csapat 2019-es világbajnokságon 39-15-re legyőzte a kazahokat. A lányok vasárnap Oroszország ellen zárják a minitornát, a riói aranyérmes oroszokat utoljára 2006-ban tudtuk megverni.

A két meccs között szombaton Szerbia lesz a magyarok ellenfele, a szerb válogatott meghatározó játékosaként természetesen a riválisunk keretének a tagja a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia klasszisa, Katarina Tomasevics is. Az SZKKA-szurkolók tehát nem csak Magyarország, hanem klubunk kapusa, Katja jó szerepléséért is szoríthatnak.

A magyar válogatott mindhárom mérkőzését élőben közvetíti az M4 Sport, íme a pontos menetrend:

március 19, péntek, 17:00: Kazahsztán – Magyarország

március 20, szombat, 17:30: Szerbia – Magyarország

március 21, vasárnap, 20:30: Magyarország – Oroszország

Hajrá Magyarország! Szorítsunk a válogatottnak és persze az SZKKA kapusának, Katarina Tomasevicsnek is!