Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

A második félidőben magasabb fokozatba kapcsolt a Siófok

Az első félidő közepén, 11-10-nél, majd 13-12-nél is mi támadhattunk az egyenlítésért, aztán a szünetben rendezték soraikat a hazaiak és magabiztosan tartották otthon mindkét bajnoki pontot.
A második félidőben magasabb fokozatba kapcsolt a Siófok

Felemás félidőket hozott a K&H női kézilabda liga 2. fordulója. Az első játékrészben jól tartottuk magunkat, Biljana Bandelier révén a mi vezetésünkkel indult a mérkőzés, a gyors fordítás azonban nem maradt el. A hazaiaknál remekül kezdett Andre Kobetic aki már a 10. percben 5 gólnál járt. A félidő felénél, 11:6-os állásnál úgy tűnt, hogy nagyobb különbség is kialakulhat a két csapat között, de nem így lett. A hazaiak védekezése nem állt össze, így 11:10-es, majd 13-12-es állásnál is az egyenlítésért támadhattunk. Ezekben a percekben Horváth Petra, Varga Niki, Virág Noémi és Pődör Rebeka is betalált, ám mégsem sikerült az egyenlítés. Közben G. Niombla vezérletével újra ellépett az EHF-kupagyőztes, de lőtávon belül fordultunk, 16-13. 

A szünet után egy teljesen másik szinten kézilabdázott az EHF-kupagyőztes. Egymás után jöttek a hazai csapat góljai, amelyekből Camille Aoustin, Katarina Jezic és Simone Böhme is kivette a részét, csakúgy, mint Andrea Kobetic. A mieinknél Bandelier és Pődör R. volt eredményes, majd a 41. percben újoncot avatott Marosán György csapata, hiszen a 15 esztendős Pődör Blanka is pályára lépett. Dudi meghálálta a bizalmat, hiszen 2 perc múlva már hetest értékesítve megszerezte 1. NB I-es gólját.

A bajnoki pontok sorsa tehát percek alatt eldőlt a 2. félidőben, hiszen az első 10 percet 10-1-re hozta az SKC. A percek múlásával egyre nyílt az olló, a két csapat közötti különbség folyamatosan nőtt, végül majdnem húsz lett közte, 40:21.

 

K&H Női kézilabda Liga 2. forduló

Siófok KTC Kft. - Szombathelyi KKA 40-21 (16:13)

2019.09.07. szombat 18:00 Kiss Szilárd Sportcsarnok, Siófok - 1100 néző

Játékvezetők: Marton Zsófia, Szabó Eszter

Siófok: Solberg – Böhme 4, Tomori 2, NIOMBLA 7 (2), JEZIC 4, KOBETIC 8, AOUSTIN 5
Csere:
 Szikora (kapus), Janjusevics 2, Mazák-Németh, Such 3, Hárdfalvi, Drabik 2, Wald 2 (1), Lapos 1 Edző: Tor Odvar Moen.

SZKKA: Sipeki Flóra (k) 36/8 22% - Jovetic Dijana, Ivana Mitrovic 5, Virág Noémi 2, Liliia Gorilska 1, Biljana Bandelier 3, Csire Fanni 1. Csere: Gadányi Maja (k) 12/1 8% - Mayer Maja, Varga Nikolett 3, Mayer Szabina, Pődör Rebeka 2, Szendrei Barbara, Pődör Blanka 1(1), Szmolek Apollónia, Horváth Petra 3. Edző: Marosán György.

Számunkra a következő meccs, a SZISE elleni szptember 14-i monori bajnoki bír majd óriási fontossággal.