Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

A második félidőre kaptuk el a fonalat

A SZISE elleni edzőmeccs jól szolgálta ifi csapatunk felkészülését.
A második félidőre kaptuk el a fonalat

NB I-es csapatunk után ifjúsági együttesünk is edzőmérkőzésen fogadta a Szent István SE gárdáját az Aréna Savariában. Sok hibával kezdtek a csapatok, Farkas Hanna szép védéseket mutatott be, de a vendégek vezettek 5-2-re. A folytatásban még jobban elhúzott a SZISE, de Szmolek góljaival fel tudtunk zárkózni. Kezdtünk egyre bátrabban játszani, a szünetben 10-16-ot mutatott az eredményjelző.

A második félidő elején lendületesebben mozgott a csapat, veszélyesebbé vált a támadójátékunk. Az első félidei döcögős játék után kezdtük elérni az üzemi hőfokot, szép gólokkal feljöttünk négy gólra, azonnal időt is kértek a vendégek, 17-21. A serdülőből felkerülő tehetségeink is hozzá tudtak tenni, így teljesen kiegyenlítetté vált a játék, állandósult a két csapat közötti különbség. Végül öt góllal, 24-29-re kikaptunk, de Pődör Zoltán vezetőedző elégedett volt a lányokkal.

- Elégedett vagyok a lányok teljesítményével. Az első félidő ugyan döcögősen indult, de még csak a felkészülés második hetében járunk, ez volt az első mérkőzésünk és az alapozás ezen szakaszában még nem a labdáé a főszerep. Ennek ellenére a lányok jól mozogtak védekezésben és támadásban is. Motivált játékosokat láttam, mindenki szépen mutatkozott be. Összességében elégedett vagyok – értékelt Pődör Zoltán.

Szombathelyi KKA – Szent István SE 24-29 (10-16)

SZKKA: Farkas H. (K) – Forgács 3, Zsákovics 9, Gabnai 3, Tóth B. 1, Lakatos, Horváth A. 1 Csere: Christe (K), Szabó N. 1, Szmolek 4, Wutschi 2, Mersich.