Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

A Savaria Blue-White Lions (SZKKA Szurkolói Kör) közleménye!

Tekintettel a kialakult helyzetre, összefogtak szurkolóink és petíciót fogalmaztak.
A Savaria Blue-White Lions (SZKKA Szurkolói Kör) közleménye!

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Méltatlan körülmények közé került a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, hiszen hiába született róla közgyűlési határozat, a csapat továbbra sem tud a Haladás Sportkomplexumban edzeni és játszani. Az Aréna Savariában a Falco KC szerepel, ráadásul, a wax használata megnehezíti a közös használatot.

Elég az ígérgetésekből! Az SZKKA Szurkolói Kör (Savaria Blue-White Lions) nem nézi tovább a tétlenkedést, aláírásgyűjtést kezdeményez, mert felháborítónak tartjuk, hogy a 44 év után újra élvonalbeli szombathelyi csapat Répcelakon kell, hogy eddzen és játsszon a világklasszisok sorát felvonultató, EHF Kupa-győztes Siófok ellen, így csak maximum 250-en láthatjuk kedvenceinket, dacára annak, hogy az első hazai bajnokinkra is már közel kétezren látogattunk ki...

Amennyiben egyet ért kezdeményezésünkkel, kérjük, írja alá petíciónkat!


- A város ne csak ígérgessen, hanem oldja meg rövid és hosszútávon a kézilabda sportág teremproblémáit.

- A város hajtsa végre a június 18-án hozott közgyűlési határozatát, amiben, mint munkáltató, felszólította Gál Sándort, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, hogy kössön megállapodást az SZKKA-val, annak érdekében, hogy 8 NB I-es hazai mérkőzésre és az edzésekre biztosítsa a Haladás Sportkomplexumot.

- Végleges megoldásként egy új kézilabda-csarnok megépítése lehetne a legüdvözítőbb megoldás, hiszen nemcsak a felnőtt csapat, a négyszáz fős utánpótlás bázis is hétről hétre méltatlan körülmények között edz, így nem lehet a szakmai munkát ilyen magas szinten biztosítani.


A klubnál 400 gyermek sportol. Utánpótlás csapataink az összes korosztályban a legmagasabb osztályban képviseltetik magukat. Hétről hétre sikereket hozunk Szombathelynek úgy, hogy más városokban sokkal több segítséget, megbecsülést kapnak. A körülmények össze sem hasonlíthatók a riválisokéval.

Mindenki közös érdeke, hogy a szombathelyi gyerekek Szombathelyen is maradjanak, a jövőt itt kell tartanunk! Erre kizárólag az SZKKA-nál látjuk a megoldást, hiszen az elmúlt 10 évben bebizonyította a klubunk, hogy itt megvan a komoly szakmai munka. Ehhez azonban biztosítani is kell a megfelelő körülményeket!

Tökéletes megoldás lenne egy olyan létesítmény amit délelőttönként iskolák is használhatnák, délutánonként pedig az egyesület profi és utánpótlás csapatai, így egy helyen kezelhető lenne a teremhasználat során felmerülő wax probléma is. A többi sportág létesítményeivel ellentétben a
fenntartásával és üzemeltetésével sem lehetne probléma.

Az SZKKA közössége már az Alba Fehérvár elleni mérkőzésen is bizonyított, miután közel kétezren buzdítottuk a lelátóról Mayer Majáékat. Nekünk, szurkolóknak is jogunk van, hogy kedvenceinket kulturált, európai körülmények között tudjuk buzdítani!

Ne más városba hozza a sikereket a szombathelyi csapat!

                                                                                                             Savaria Blue-White Lions (SZKKA Szurkolói Kör)