Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

„A sport szeretete nálunk része a céges kultúrának, és erre nagyon büszkék vagyunk”

Egyik lelkes támogatónkkal, Lisztes Gergellyel, a Gravitáció Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.
„A sport szeretete nálunk része a céges kultúrának, és erre nagyon büszkék vagyunk”

A Gravitáció Kft. immáron több mint 30 éve sikeresen működő családi vállalkozás, megalakulása óta (1984) az ország meghatározó épületgépészeti, víz-, gáz- és fűtéstechnikai termékek, építőanyagok, fürdőszobai termékek, szaniter és szerelvény áruk kis- és nagykereskedelmi szolgáltatója.

A vállalat évek óta lelkes támogatója az SZKKA csapatának. Lisztes Gergely ügyvezető igazgatóval beszélgettünk.

- A Gravitáció Kft. fennállása óta kiemelt figyelmet fordít a különböző sportágak, így a kézilabda fejlesztésének segítésére is. Az SZKKA már édesapám, Lisztes János korábbi ügyvezetőnk idején élvezhette a Gravitáció Kft. támogatását - válaszolta Lisztes Gergely arra a kérdésünkre, hogy mikor és milyen módon került kapcsolatba a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiával.

Családtagjaimmal, főként szüleimmel együtt szoktam nézni a csapat mérkőzéseit, szüleim egyébként mindig is nagylelkű támogatói voltak a helyi sporteseményeknek. Cégünk munkatársai közül is jó néhányan rendszeresen ülnek a lelátókon, hogy szurkoljanak a csapatnak. A sport szeretete nálunk része a céges kultúrának, és erre nagyon büszkék vagyunk.

- Van esetleg kedvenc játékosa a csapatból?

- Nem tudnék kiemelni senkit sem a csapatból. Mindannyian nagyon keményen küzdöttek együtt a közös sikerért a szezon alatt, és igazán nagyszerű csapatmunkát láthattunk tőlük.

Az üzleti életben is így van ez valahogy, hiszen egy vállalkozás is akkor tud jól működni, ha közösen egy csapatként munkálkodunk a fejlődésért, a sikerért.

- Milyennek látta az első szombathelyi NB I-es szezonunkat?

- Remek szezon volt azt hiszem, még ha kicsit rövid is. Sok-sok izgalom, kellemes meglepetésekkel, szép küzdelmekkel.

- Mit szólt ahhoz, hogy a koronavírus-helyzet miatt idő előtt ért véget a bajnokság?

- Sajnálom, hogy így alakult. Kíváncsi lettem volna, meddig jutnak a lányok, ha lehetőséget kapnak rá, hogy befejezzék a szezont.

- Hogyan érintette az Önök cégét a koronavírus-helyzet?

- A koronavírus egy eddig ismeretlen, rendkívüli kihívás elé állított mindnyájunkat. Elsődleges célunk éppen ezért ebben az embert próbáló időszakban a munkavállalóink és vásárlóink egészségének megóvása kellett, hogy legyen. Ez fegyelmezett, korlátokkal és lemondásokkal járó hozzáállást követelt meg tőlünk.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy mielőbb visszatérjen életünk a régi kerékvágásba. Igyekszünk pozitívan fordulni a jövő felé, és minden nap azon munkálkodni, hogy ezt a célt elérjük.

- Mit vár a következő kézilabda szezontól?

- Elsődlegesen a bennmaradást, illetve az ideihez hasonló szép teljesítményt, amire azt hiszem minden esélyünk meg is van.

Természetesen az SZKKA a jövőben is számíthat a támogató segítségünkre. Mind anyagilag, mind pedig lelkes szurkolással igyekszünk továbbra is támogatást nyújtani a csapatnak. A következő szezonhoz ezúton is kívánunk nekik sok erőt, kitartást, egészséget!

- És üzletileg milyen évre számít az idén?

- Általánosságban elmondható, hogy az építőiparban az elkövetkezendő időszakban stagnálás, illetve némi visszaesés várható. Mi igyekszünk azonban arra koncentrálni, hogy vásárlóink a lehető legmagasabb szintű kiszolgálásban részesüljenek.

Jövőbeni stratégiánk részeként megújítjuk online felületeinket. Ennek eredményeképpen számos hasznos tartalommal, valamint egy a korábbinál jóval informatívabb, felhasználóbarát honlappal készülünk az érdeklődőknek.

Ezen szándékunkat képviseli megújult logónk is, mely egy modernebb, letisztultabb formában hivatott kifejezni küldetésünket.