Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

A szezon egyik legnagyobb hazai rangadója következik: az éllovas Vasas érkezik

A szezon egyik legnagyobb hazai rangadója következik: az éllovas Vasas érkezik

A szezon egyik, ha nem a legnagyobb hazai rangadója következik a hétvégén felnőtt csapatunk számára, hiszen egyik legfőbb riválisunkat, az előző idényben szintén NB I-es, a bajnokságban jelenleg listavezető Vasas SC együttesét fogadjuk vasárnap 15 órától az Aréna Savariában.

Ragyogóan indult a 2023-as év számunkra, ugyanis az NB I-es Alba elleni Magyar Kupa-siker után az Algyő elleni idegenbeli rangadót is megnyertük. Ebből a szempontból a legjobbkor jön az éllovas elleni hazai derbi, hiszen remek passzban, formában várhatjuk az összecsapást.

Mindettől függetlenül nehéz csata vár a lányokra, a listavezető angyalföldiek 10 győzelem és 3 döntetlen mellett mindössze egyszer kaptak ki a szezonban, de hazai sikerünk esetén pontszámban utolérnénk és meg is előznénk riválisunkat. Egyetlen vereségüket a Komáromtól szenvedték el hazai pályán.

Abból a szempontból is bizakodva várhatjuk a rangadót, hogy az előző szezonban az NB I-ben hazai pályán (32-30) és idegenben (34-32) legyőztük a piros-kékeket.


Szombathelyi KKA – Vasas SC

NB I/B 15. forduló

Aréna Savaria, vasárnap, 15:00.