Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

A Tisza-parton is hoztuk a kötelezőt, egyre közelebb a feljutás

19 bajnoki meccs óta nem találunk legyőzőre.
A Tisza-parton is hoztuk a kötelezőt, egyre közelebb a feljutás

A tabellát hat ponttal vezetve toronymagas esélyesként vártuk a szombat esti, sereghajtó PC Trade Szegedi NKE elleni idegenbeli bajnokit. A hosszú utazás sem altatta el csapatunkat, amely esélyeshez méltóan is kezdte a találkozót, gyorsan megléptünk 4-1-re. Ötperces gólcsend után ugyan próbáltak zárkózni a szegediek, de a kapuban Csatlós, támadásban pedig Szeberényi kapta el a fonalat, így a 20. percben hat góllal vezettünk, 11-5-re, időt is kértek a Tisza-partiak.

A szünetig már nem változott a különbség (11-17), majd a fordulás után a végül 10 góllal záró Pődör Blanka indította be a gólgyárat, így a hazaiak hiába próbálkoztak, nem tudtak közelebb zárkózni, 19-25. Az utolsó negyedóra sem hozott meglepetést, végig kézben tartottuk a mérkőzést és végül kilencgólos győzelemmel érvényesítettük a papírformát, 25-34. Az idegenbeli sikerrel már 19 bajnoki meccs óta nem találunk legyőzőre és már 8 pont az előnyünk a harmadik helyen álló, a hétvégén vereséget szenvedő Érd előtt, így egyre közelebb vagyunk az NB I-es visszajutás felé.

PC Trade Szegedi NKE – Szombathelyi KKA 25-34 (11-17)

NB I/B 19. forduló, Szeged, 100 néző

SZKKA: Csatlós, Christe (kapusok), Kazai 2, Pődör B. 10, Szeberényi 5, Szmolek 4, Kulcsár 5, Pálffy 3, Pődör R., Böhm 4, Varga N., Balogh P., Gönczöl 1 Vezetőedző: Vida Gergő