Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

A váciak tartottak a mérkőzéstől

Marosán György: „a karácsony három napig tart, nekünk is három mérkőzésig tartott a veretlenségünk. Várjuk a húsvétot." Csire Fanni úgy érezte, a védekezésünk nem állt össze.
A váciak tartottak a mérkőzéstől

Ma este 36-30-ra legyőzte a Hungast-Szombathelyi KKA csapatát a Váci NKSE. Így látta a mérkőzést a lefújás utáni sajtótájékoztatón a két vezetőedző, Marosán György és Szilágyi Zoltán, valamint két játékos, Csire Fanni és Szabó Kitti:

Marosán György, a Hungast-SZKKA vezetőedzője: Gratulálok a győzelemhez, és nagyon sok sikert kívánok a Vác csapatának. A karácsony Szentestével együtt három napig tart, nekünk is három mérkőzésig tartott a veretlenségünk. Várjuk a húsvétot, szeretnénk még újabb három alkalmat egy ilyen pozitív szériához. Természetesen mindig mondtam, hogy éhesek vagyunk, mindig győzni akar az ember. Most is nyerni szerettünk volna, nem foglalkoztunk azzal, hogy a Vác sokkal előrébb tart, sokkal magasztosabb célokért küzd, mint mi. Rossz megélni a vereséget, viszont a helyén kell kezelni, nem szabad összeomlani. Mi folyamatosan borítjuk a papírformát, de mindig nem lehet, most nem sikerült. Nem volt extra teljesítményünk, még az átlag teljesítményeket sem nagyon értük el, főleg védekezésben. Dobtunk harminc gólt, ami egy Vác ellen nem rossz, de nagyon sokat kaptunk. Köszönjük a szurkolóink támogatását, ha valaki belépett a csarnokba a mérkőzés után, nem biztos, hogy tudta, hogy kikaptunk, mert győztesként ünnepeltek minket.

Szilágyi Zoltán, a Váci NKSE vezetőedzője: Tartottunk ettől a mérkőzéstől, hiszen egy jó formában lévő Szombathely otthonába jöttünk. Három mérkőzést zsinórban megnyertek, ez mindenképpen tiszteletre méltó teljesítmény. A felkészülésünk során is láttam, hogy kifejezetten taktikus, jó kézilabdát játszanak, otthon is meggyűlt a problémánk a támadójátékukkal. Próbáltunk aprólékosan felkészülni erre a kissé rendhagyó támadójátékra, amit Marosán György kollégám a lányainak megtanított. Ez hellyel-közzel sikerült, én nagyon büszke vagyok arra – hiszen mondom még egyszer, hogy tartottunk ettől a mérkőzéstől –, hogy voltak olyan periódusok, amikor magabiztosan vezettünk, hiszen tíz gól is volt közte, szerintem akkor dőlt el a két pont sorsa. A nagy előny birtokában kissé talán megnyugodtunk, sorra hagytuk ki a ziccereket, de ez nyilván dicséri a hazai kapus teljesítményét is. Nagyon dicséretes ellenfelünk részéről, hogy nem adta fel egy másodpercre sem, az utolsó pillanatig próbált minél jobban kozmetikázni az eredményen, és ez sikerült is. Gratulálok nekik ehhez a teljesítményhez, és sok sikert kívánok a jövőben.

Csire Fanni, a Hungast-SZKKA játékosa: Gratulálok a Vác csapatának. Úgy gondolom, hogy a védekezésünk nagyon nem állt össze, emiatt nagyon sok gólt kaptunk. Végig futottunk az eredmény után, megteszünk mindent a következő meccsen, hogy kijavíthassuk a hibáinkat.

Szabó Kitti, a Váci NKSE játékosa: Amit egész héten gyakoroltunk, azt sikerült megvalósítanunk. Hál' Istennek a második félidő elején olyan előnyre tettünk szert, amit sikerült a végéig megtartanunk, bár a végjátékban azért már akadtak hibáink.