Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

A védekezés hozta meg a Pénzügyőr elleni győzelmet

A második félidőben döntöttünk el a sokáig szorosan alakuló mérkőzést.
A védekezés hozta meg a Pénzügyőr elleni győzelmet

A múlt hétvégi Kecskemét elleni győzelem, valamint a keddi Komárom elleni kupasiker után hazai pályán a Pénzügyőr ellen szerettük volna folytatni sorozatunkat. A vasárnap esti összecsapáson a vendégek szerezték az első gólt, de villámgyorsan tudtunk fordítani, az ötödik percben már 3-1-re vezettünk. Gyors, lendületes játékot hozott, a nagy iramból pedig mi jöttünk ki jobban, a félidő derekára négyre növeltük előnyünket, 8-4. Nem adta könnyen a bőrét a Pénzügyőr, a zöldmezesek a hibáinkat kihasználva megkezdték a felzárkózást, 8-6-nál rögtön időt kért Pődör Zoltán vezetőedző.  Nehezen tudtunk kijönni a hullámvölgyből, közel 12 perces gólcsendünket Varga Niki törte meg, ezzel beállítva a félidei eredményt, 9-8.

A Pénzügyőr egyenlítésével indult a második játékrész, minden kezdődhetett elölről. Hat perc elteltével találtunk be, de akkor rögtön kétszer, így visszavettük a vezetést, 11-10. Nem bírtak egymással a mérkőző felek, rettentően szorosan alakult a találkozó. Emberhátrányban több támadást is kivédekeztünk, így újra tudtuk növelni a különbséget, 15-12-nél időt kértek a vendégek. Kulcsár a sokadik labdaszerzése után maga fejezte be az ellentámadást, az utolsó tíz percbe lépve négy góllal 18-14-re vezettünk. A hajrában már nem adtuk ki a győzelmet és helyenként szépségdíjas megoldásokkal szolgáltuk ki közönségünket. Bár a meccs folyamán a támadójátékunk sokszor döcögött, a jó védekezésünknek köszönhetően végül hat góllal, 22-16-re nyertünk hazai pályán a Pénzügyőr ellen. Köszönjük a szurkolást!

Szombathelyi KKA – Pénzügyőr SE 22-16 (9-8)

NB I/B 3. forduló, Szombathely, Egyetemi Csarnok, 300 néző

SZKKA: Balog – Kiskartali, Kulcsár 4, Pődör R. 5, Szmolek 1, Tanaskovics 3, Horváth A. 3 Csere: Győri 1, Bíró 1, Balogh P. 2, Varga N. 2, Szendrei, Temesvári, Christe (K), Fritz (K).