Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Akarat, tűz, szenvedély: megnyertük a fontos első hazai bajnokit

A 12 gólos Pődör Rebeka vezérletével és igazi csapatmunkával húztuk be az Esztergom elleni szezonnyitót.
Akarat, tűz, szenvedély: megnyertük a fontos első hazai bajnokit

Az újonc, de kiváló erőkből álló Esztergomi Vitézek csapatát fogadtuk a 2023/24-es szezon első bajnoki mérkőzésén a Haladás Sportkomplexumban. Idegesen játszva és rontott lövésekkel kezdtük a hazai rangadót, de aztán Pődör Rebeka vezérletével nagy lendülettel kezdtük meg a felzárkózást. Csatlós védései is kellettek, hogy az első negyedóra végére kiegyenlítsük az állást, 8-8-nál rögtön időt is kért a vendégek mestere, a tavasszal még Fradival Bajnokok Ligája-döntőt meccselő Elek Gábor. A folytatásban nagyot birkóztak egymással a csapatok, majd Kazai góljával a 25. percben vezettünk először a mérkőzésen (13-12). A félidő utolsó találatát az Esztergom jegyezte, így a szünetben 16-16-ot mutatott az eredményjelző.

Gyors gólváltásokkal indult a második játékrész, jó védekezések után először volt kettő gól az előnyünk, 20-18. Óriási csata zajlott a pályán, tapintani lehetett a feszültséget a levegőben, de a meccs ezen fontos szakaszában a mieink tudtak higgadtabbak maradni. Tizenegy perccel a vége előtt négygólosra növeltük a különbséget, újra időt kértek a vendégek, 25-21. A lényeges pillanatokban helyén volt a lányok szíve és esze, Pődör Rebeka 12. góljával már öt is volt közte és már nem engedtük ki a kezünkből a győzelmet. Csatlós védése után Kazai egy látványos cunderrel állította be a 31-27-es végeredményt, de mindenki óriási melót rakott be a közösbe a fontos első bajnoki megnyerése érdekében.

A lefújást követően, ahogy az egész meccsen is, fantasztikus atmoszféra uralkodott a csarnokban, köszönjük Nektek a biztatást!

Szombathelyi KKA – Esztergomi Vitézek 31-27 (16-16)

NB I/B 1. forduló, Haladás Sportkomplexum, 400 néző

SZKKA: Christe – Kazai 4, Pődör B. 2, Pődör R. 12, Szmolek 3, Kulcsár 4, Varga N. 1 Csere: Csatlós – Pállfy 4, Szeberényi, Balogh P. 1, Török, Wutschi, Böhm, Dombi, Gönczöl Vezetőedző: Vida Gergő