Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Álomrajt a Danube Kupán, hibátlanul zártuk a nyitófordulót Bécsben

U15-ös és U13-as csapatunk is megnyerte mindkét meccsét a nemzetközi utánpótlás kupasorozat első játéknapján.
Álomrajt a Danube Kupán, hibátlanul zártuk a nyitófordulót Bécsben

Vasárnap Bécsben, a Hypo Niederösterreich rendezésében indult útjára az idén életre hívott Danube Handball Cup első fordulója az U15-ös és az U13-as korosztály számára. A Szombathelyi KKA csapatai nagyszerűen szerepeltek az új nemzetközi utánpótlás kupasorozat első játéknapján, U15-ös és U13-as együttesünk is legyőzte a szlovák SKP Bratislavát és Dunaszerdahelyet is, ráadásul két különdíjat is elhoztunk Bécsből. Mutatjuk a részleteket:

Danube Handball Cup U15-ös korosztály, 1. forduló, Bécs:

SKP Bratislava - Szombathelyi KKA 15-39

Szombathelyi KKA - HC DAC 33-27 (Meccs legjobbja: Tüzes Mira)

- Nagy várakozással tekintettünk a nemzetközi kupa első fordulójára. Két mérkőzés várt ránk ezen a napon. A pozsonyi csapat elleni mérkőzésen hamar kiderült, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban. Mindenki játéklehetőséget kapott és élt is vele. Készültünk a Dunaszerdahely elleni rangadóra. Tudtam, hogy nehéz és harcos mérkőzés vár ránk a jó képességű ellenféllel szemben. Nagyon hullámzó játék volt az első félidőben. Hol mi tudtunk párgólos előnyt szerezni, hol az ellenfél. Óriási küzdelem folyt a pályán, szép megoldásokat láthattak a kilátogató nézők. A második félidőben hátrányból felállva hármas emberhátrányban kezdtük a végjátékot. Helyén volt a szívünk, hiszen kettős emberhátrányban is gólt tudtunk lőni. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy végig volt tartásunk és sikerült többször hátrányból fordítani és megnyerni a mérkőzést. Kiváló egyéni teljesítmények voltak ezen a mérkőzésen. Sass Csenge 10 gól, Tüzes Míra 6 gól és Sebestyén Csenge 5 gól. Komoly csapatteljesítmény jellemezte a játékunkat és ennek nagyon örültem! Gratulálok csapatomnak! Hajrá SZKKA - üzente Bujárszki Ádám, az SZKKA U15-ös csapatának trénere.


Danube Handball Cup U13-as korosztály, 1. forduló, Bécs:

SKP Bratislava - Szombathelyi KKA 16-24

Szombathelyi KKA - HC DAC 28-18 (Meccs legjobbja: Takács Virág)

- Nagyon értékes, hasznos és tanulságos meccseket játszottunk a Danube Cup első fordulójában. Az első mérkőzésen a Pozsony ellen álmosan, enerváltan kezdtünk. Több eladott labda, technikai hiba jellemezte ezt a játékrészt, ennek köszönhetően egy szoros meccs alakult ki. A második félidőben azonban sikerült javítani ezeket a hibákat, elkezdtük játszani a saját játékunkat így a végére nyolcgólos győzelmet arattunk. A második meccsen tanulva az első mérkőzés hibáiból, már az elején magunkhoz ragadtuk az irányítást és hamar ötgólos előnyre tettünk szert, amit a végéig sikerült még növelni, helyenként ugyan megmaradtak a figyelmetlenségek, technikai hibák, de ennek elllenére is tízgólos különbséggel zártuk a meccset. Külön öröm, hogy a meccs legjobbjának fiatal növendékünket, Takács Virágot választották - fogalmazott U13-as csapatunk megbízott edzője, Rédecsi Bence.