Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Álomszerű debütálás: „Erre a meccsre mindig emlékezni fogok”

A 19 éves Török Rebeka a Győr ellen, rögtön két lőtt góllal mutatkozott be az NB I-ben.
Álomszerű debütálás: „Erre a meccsre mindig emlékezni fogok”

Mint ismert, a kedd esti Győri Audi ETO KC elleni mérkőzésen számos ifjúsági korú játékosunk pályára lépett. Legtöbbjük már játszott az NB I-ben, Török Rebeka számára viszont még különlegesebb volt a mérkőzés, hiszen most debütálhatott a világ legerősebb bajnokságának számító magyar élvonalban. Igazán álomszerű egy fiatal kézilabdázó számára, ha éppen a világsztárokat felvonultató Győr ellen mutatkozhat be az NB I-ben.

- Kicsit váratlanul ért a hír, hogy benne vagyok az utazó keretbe, de természetesen nagyon örültem. Hatalmas élmény volt a mérkőzés – kezdte Török Rebeka. – Nagy erőt adott, hogy megkaptam ezt a lehetőséget, megpróbáltam kihozni belőle a legtöbbet. Szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen világsztárokból álló csapat ellen debütálhattam.

Az SZKKA 19 éves átlövője ráadásul két gólt is lőtt a győri sztárcsapat ellen.

- Próbáltam úgy felfogni, mintha csak egy másik mérkőzés lenne, de amikor a csapatok bemutatásánál jött Amorim, Oftedal és a többiek, akkor már tudtam, hogy erre a meccsre mindig emlékezni fogok. Meglőni az első gólom az NB I-ben pedig sokkal jobb érzés, mint gondoltam.  

Török Rebeka tavaly nyáron, a Vasas együttesétől igazolt az SZKKA-hoz.

- Úgy gondolom, hogy nagyon jó döntés volt, hogy Szombathelyre igazoltam. Erőnlétben és gyorsaságban is sokat fejlődtem, de természetesen még többet kell ezeken a területeken is. Annak is örülök, hogy átlövésekben is sokat léptem előre. Reméltem, hogy már ebben az évben megkapom a lehetőséget, de arra nem gondoltam, hogy már az első mérkőzésemen ennyi játékperc jut nekem. Célom, hogy még többet tanulhassak és szerepet kaphassak az NB I-ben – zárta szavait Török Rebeka.

fotók: Győri Audi ETO KC Facebook