Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Aranyérem, különdíjak és nagyszerű programok - ilyen volt a XI. Pünkösd Kupa

U12-es és U11-es csapatunk számára is remekül sikerült a négy napos torna.
Aranyérem, különdíjak és nagyszerű programok - ilyen volt a XI. Pünkösd Kupa

Bár a gyermekbajnokságok véget értek, a szezon zárásaként még egy rangos tornán, a XI. Pünkösd Kupán vett részt U12-es és U11-es csapatunk a hosszú hétvégén. A négynapos kupának Kalocsa, Kecel és Kiskunhalas városa adott otthont, így a mérkőzések mellett a lányoknak színes programokra és kikapcsolódásra is jutott idő.

U12-es csapatunk – ahogy az egész szezonban – a saját korosztályában ezúttal sem talált legyőzőre, így aranyéremmel gazdagodott, ráadásul Tasnádi Luca és Takács Eszter személyében két különdíjat is bezsebeltünk. A lányok szépen helyt álltak az idősebbek között az U13-as korcsoportban is, ahova a felsőházi küzdelmekbe csatlakoztak be, így edzőjük is elégedetten értékelhette a tornát.

- Ez a hagyományos verseny jó alkalom volt arra, hogy lezárjuk ezt a hosszú szezont. Ne felejtsük el, hogy a Covid vírus utáni első teljes versenyév volt ez, az utánpótlás csapatainknak. A lányokkal együtt nagyon készültünk, izgalmasnak ígérkezett ez a program is. Az első nap az U12-es csapatokkal mérkőztünk, és nagyon jó meccseken tudtuk a bezsebelni a győzelmeket. Nem volt egyszerű, de nagyszerűen játszottunk, főleg a védekezésünk volt jó. Az U13-as korosztályban viszont nagyon nehéz meccsek vártak ránk, hiszen a felsőház rájátszásba kapcsolódtunk be. Ezeken a mérkőzéseken is (az utolsót kivéve) szépen védekeztünk és a támadásaink is jók voltak, csak a befejezések sikerültek gyengébben. Egy mérkőzést tudtunk azért ebben a korcsoportban is nyerni. Sajnos az utolsó mérkőzésünk már nagyon egyoldalú volt, elfáradtunk, hiszen nagyon nagy volt a játékosok között a fizikális különbség. Egy év ebben a korosztályban nagy különbségeket tud mutatni, és ez most így is volt. Összességében elégedett vagyok, a játék képe a várakozásomnak megfelelően alakult, voltak nagyon jó teljesítményt nyújtók és voltak, akiknek ez a sorozatterhelés még nehéz. Viszont a védekezésünk nagyon szépen alakul, bátrak és határozottak voltak a lányok, nem ijedtek meg a sokkal magasabb és erősebb ellenfelektől sem. Az U12 korcsoportos eredményeinket aranyéremmel jutalmazták, és két lány különdíjat is átvehetett, hiszen Ők voltak a csapatunk motorjai, nehezen tudták tartani őket az ellenfeleink játékosai: Takács Eszter és Tasnádi Luca, akiknek külön is gratulálok. Köszönjük a szurkolást a szülőknek, akik nagy számban kísértek el minket – emlékezett vissza a hosszú hétvégére U12-es csapatunk edzője, Debreczeni György.

U12-es csapatunk mellett a Pünkösd Kupán szintén induló U11-es együttesünk is igazán remekelt. A lányok kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, és bár ebben a korosztályban az eredményt hivatalosan nem számolják, de a legtöbbször mi lehettünk boldogabbak a lefújás után. A lányok a pályán kívül sem tétlenkedtek, így összességében egy eredményes tornát és nagyszerű hétvégét zárhattunk.

- Négy nap alatt összesen hat mérkőzést játszottunk az ország több pontjából érkező csapatok ellen. A tornán a már szokásos jó védekezésünket szinte minden mérkőzésen bemutattuk és támadásban is szép dolgokat tudtunk előhúzni a tarsolyból. Ebben a korosztályban ugyan az eredményt nem számolják, de az elmondható, hogy sokszor nagyon boldogan jöttünk le a pályáról. Természetesen a mérkőzéseken kívüli szabadidőnkben sem tétlenkedtünk, így volt alkalmunk városnézésre, a Szelidi-tó megtekintésére, fagyizásra. Köszönöm a játékosok és a szülők egész éves munkáját – értékelte a tornát Surman István, U11-es csapatunk trénere.