Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Aranyéremért utaznak az U20-as világbajnokságra Christe Dalmáék

Az SZKKA kapusa biztos pontja szeretne lenni a junior válogatottnak, amely szerdán kezdi Celjében a vb-t.
Aranyéremért utaznak az U20-as világbajnokságra Christe Dalmáék

Korábban már megírtuk, hogy a Szombathelyi KKA fiatal kapusa, Christe Dalma meghívót kapott az U20-as világbajnokságra készülő magyar junior válogatottba. A korosztályos nemzeti együttes tagjai már három hete készülnek közösen a vb-re, az előző hétvégén pedig egy nemzetközi négyes tornán is részt vettek Siófokon, ahol mindhárom mérkőzésüket is megnyerték, sorrendben Románia, Angola és Dél-Korea ellen. Az SZKKA 19 éves hálóőre mindhárom meccsen pályára lépett a válogatottban.

Nagyon jó és tanulságos számomra az edzőtábor. Igyekszem napról napra fejlődni és kihozni magamból a maximumot, hogy  tudjam segíteni a csapatot. A nemzetközi tornán szerintem összeségében jól játszottunk, meg is nyertük mindhárom mérkőzésünket. Az összes meccsen kaptam lehetőséget, aminek nagyon örültem és igyekeztem élni vele – emlékezett vissza Christe Dalma.

A magyar junior válogatott június 22-től, szerdától Celjében szerepel a világbajnokságon, ahova a mieink címvédőként érkeznek.  Christe Dalma elárulta: ezúttal is a végső győzelem reményében utaznak az U20-as vb-re.

- Aranyéremmel a nyakunkba szeretnénk hazatérni és mindent megteszünk a siker érdekében. Magamtól pedig azt várom el, hogy ki tudjam adni magamból a maximumot és tudjak egy biztos pont lenni a társaim számára a pályán – nyilatkozta honlapunknak Christe Dalma.

A magyar válogatott csoportmérkőzései az U20-as világbajnokságon:

Június 22., szerda, 20:30: Magyarország – Egyiptom

Június 24., péntek, 16:30: Egyesült Államok – Magyarország

Június 25., szombat, 14:30: Magyarország – Lengyelország

A világbajnokságot a Sport TV közvetíti!

Christe Dalmáék (alsó sor baloldalán) az U20-as világbajnokságra is az aranyéremért utaznak (fotó: MKSZ - Utánpótlás kézilabda)