Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Átadtuk az adományokat az állatmenhely számára

A látogatásunk során szomorúan tapasztaltuk, hogy mennyi állat vár arra, hogy szerető családhoz kerüljön. Ezúttal is szeretnénk felhívni a figyelmet a felelős állattartásra és ösztönözni közösségünket az örökbefogadásra.
Átadtuk az adományokat az állatmenhely számára

Klubunk évet óta fontos küldetésének tartja az állatmenhelyek segítését, ezért idén úgy döntöttünk, hogy az SZKKA Karácsony keretein belül a szombathelyi Fekete István Állatvédő Egyesület állatotthonának számára is szerveztünk adománygyűjtést.

Korábbi cikkünkben már megemlítettük, hogy a közösségünk által mutatott elképesztő összefogásnak köszönhetően rengeteg adomány gyűlt össze az állatmenhely számára is, amiért nem lehetünk eléggé hálásak és még egyszer nagyon köszönjük!

A sok-sok ajándékot a karácsonyi ünnep másnapján Pődör Rebeka csapatkapitány és Pődör Zoltán ügyvezető vezérletével el is juttattuk az állatmenhelyhez, ahol nagyon örültek az adományoknak, felajánlásoknak. Ha már ott jártunk, természetesen körbenéztünk és meglátogattuk a menhelyen lévő nehéz sorsú állatokat is. Szomorúan tapasztaltuk, hogy mennyi kutya és cica vár dideregve arra, hogy egy szerető, gondoskodó családhoz kerüljön.

A menhely segítése mellett a látogatásunk célja az is volt, hogy ismét felhívjuk a közösségünk figyelmét a felelős állattartásra és az ösztönözzünk mindenkit az örökbefogadásra. A menhelyek és ott élő állatok szempontjából is nagyon lényeges, hogy minél többen szerető gazdira találjanak, ezért ha valaki kutya, vagy macska vásárlását tervezi, mindenképp érdemes megfontolni az örökbefogadást is lehetőségként.

A Fekete István Állatvédő Egyesület menhelye már több, mint 15 éve azon dolgozik, hogy a környék és az ország nehezebb helyzetű térségein segítsen. Az állatotthonból szocializált, teljes orvosi ellátásban részesült, emberbarát állatokat lehet örökbefogadni. Az egyesület próbál mindennemű segítséget megadni a leendő gazdiknak a sikeres egymásra találásban: Lehetőség van ehetőség van az ismerkedésre, sétával, próbanappal, próbaidővel, hiszen a cél, hogy az új családtagok be tudjanak illeszkedni és mindenkinek a lehető legjobb legyen.

Forduljanak bizalommal a Fekete István Állatvédő Egyesülethez, hiszen az örökbefogadással nem csak egy életet menthet meg az ember, hanem a befogadott, és annak az állatnak az életét is, aki számára ezáltal felszabadul egy hely a menhely, így őt is megmenthetik!