Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

„Átléptük a határainkat, erre lehet építeni”

Marosán György és Balog Judit is büszke volt a csapatra a DKKA elleni mérkőzés után.
„Átléptük a határainkat, erre lehet építeni”

Mint ismert, az SZKKA NB I-es együttese szűk rotációval is nagyot harcolva végig meccsben volt a Dunaújvárosi KKA elleni szezonnyitó bajnoki mérkőzésen. A lányok kiadták magukból a maximumot, és bár ez most nem ért pontot, Marosán György vezetőedző a találkozó utáni sajtótájékoztatón a vereség ellenére is méltatta tanítványait, nem véletlenül.

- Nem feszegettük a határainkat, hanem átléptük ezen a mérkőzésen. Nehéz helyzetben, szűk kerettel érkeztünk, de a játékosaim mindent megtettek, hogy ma győztesen hagyják el a pályát. Büszke vagyok rájuk, örülök, hogy ilyen emberekkel dolgozhatok együtt. Mindenki felfogta, hogy mi az a mentalitás, amivel Szombathelyen kézilabdázni kell. Abszurd a vereség után, de boldog vagyok, mert erre komolyan lehet építkezni. Gratulálok a Dunaújvárosnak és a saját csapatomnak is – mondta Marosán György.

Az SZKKA kapusa, Balog Judit is dicsérte a csapatot.

- Két pontért jöttünk, meglepetést szerettünk volna okozni. Nagyon sajnálom, hogy nem szereztünk pontot, de nagyon büszke vagyok a csapatra. Jó úton vagyunk, és ha így folytatjuk, akkor több csapatnak fogunk meglepetést okozni, mint ahogy gondolják - nyilatkozta a meccs után kapusunk, Balog Judit.