Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Átszakadt a gát! Legyőztük idegenben a Vasast

Hatalmasat küzdve 34-32-re megnyertük a rangadót.
Átszakadt a gát! Legyőztük idegenben a Vasast

Szombaton délután fontos idegenbeli rangadót játszott a közvetlen rivális Vasas vendégeként a Hungast SZKKA NB I-es csapata. A mérkőzés első támadásából Stosics pókhálozta ki a felső sarkot, majd Gorilszka és Csire is betalált. Már az első percektől igazán paprikás hangulat uralkodott a csarnokban, Szurkolóinkkal a hátunk mögött úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy egy ilyen fontos rangadót kell, Csire harmadik góljával 5-2-re vezettünk. Tomasevics védései is kellettek, hogy emberhátrányban is növeljük az előnyünket, Pődör hetesével már négy volt az előnyünk, 4-8. Elszánt és koncentrált játékot mutattunk, a 15. percben 7-12-nél időt kért a Vasas. A rövid szünet után elkezdtek zárkózni a hazaiak, Pődör Zoltán vezetőedző időkéréssel próbálta megtörni a lendületüket, 11-14. A szünetig tovább csökkent a különbség, 15-17 volt az állás.

A második játékrész elején előbb egyenlített, majd a meccsen először a vezetést is átvette a Vasas, 19-18-nál rögtön időt kért Pődör Zoltán. Felváltva estek a gólok, mindig volt válaszunk a bekapott találatokra, 25-25-öt mutatott az eredményjelző negyedórával a vége előtt. Az utolsó tíz percbe kétgólos hazai előnnyel mentünk bele, de Pődör és Csire góljaival tudtunk fordítani, 31-32-nél időt kért a Vasas. A végjátékban hatalmas harcoltunk és újra összeállt a védekezésünk, majd az utolsó kettő percben emberhátrányban is higgadtak tudtuk maradni. Elképesztő izgalmak maradtak az utolsó pillanatokra, de Stosics gólja tíz másodperccel a vége előtt végleg eldöntött mindent. Hatalmas küzdelemben két góllal legyőztük idegenben a Vasast és életben tartottuk bennmaradási álmainkat. Köszönjük Szurkolóinknak, hogy elkísérték és rendületlenül bíztatták a csapatot!

Vasas SC – Hungast Szombathelyi KKA 32-34 (15-17)

K&H Liga, 17. forduló, Sterbinszky Amália Sportcsarnok

SZKKA: Tomasevics – Csire 7, Stosics 7, Gorilszka 5, Pődör R. 6, Szekerczés 5, Cristina: Balog (K), Virág 2, Szendrei, Horváth P. 1, Horváth A. 1, Győri, Zsákovics, Christe (K).