Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Az egyetemi csarnokban fogadjuk az Algyőt a sorsdöntő meccsen

A szezon utolsó bajnokija következik szombaton este.
Az egyetemi csarnokban fogadjuk az Algyőt a sorsdöntő meccsen

A szezon utolsó és egyben sorsdöntő mérkőzése vár felnőtt csapatunkra a hétvégén: szombaton 18 órától a Levendula Hotel Algyő együttesét látjuk vendégül az egyetemi sportcsarnokban.

A fontos összecsapást eredetileg az Aréna Savariában rendeztük volna, de tudjuk, hogy milyen fontos a városnak és a szombathelyieknek, valamint a két klub közötti kiváló kapcsolat miatt rugalmasan azonnal elfogadtuk a Falco Vulcano KC Szombathely vezetőségének szakmai kérését, hogy a sárga-feketék megfelelően készülhessenek a kosárlabda bajnoki döntő alatt. Természetesen mi is szorítunk a Falco csapatának az újabb bajnoki aranyéremhez, hajrá Szombathely!

Az Algyő elleni hétvégi meccsünkre visszatérve bőven maradtak izgalmak az NB I/B 2022/23-as kiírásának utolsó fordulójára, hiszen szombaton este dől el, hogy a Vasas mellett a jelenleg második Kozármisleny, vagy csapatunk jut fel az első osztályba. A képlet egészen egyszerű: ha sikerül itthon tartani a két pontot, a rivális mislenyiek pontot hullajtanak odahaza az Orosháza ellen, akkor nem csak győzelmet, de feljutást is ünnepelhetünk szombaton este.

Óriási tehát a tétje az Algyő elleni meccsünknek is, ahol minden esélyünk megvan az álmaink életben tartására. A sokáig élmezőnyhöz tartozó Algyő 10 győzelemmel, 5 döntetlennel és 12 vereséggel a kilencedik helyről várja az utolsó fordulót. Ellenfelünk nincs jó formában, legutóbbi négy bajnokiját elveszítette, utoljára április elején tudott nyerni a kieső Kecskemét ellen. Január közepén nyolc góllal 35-27-re nyertünk az Algyő otthonában.