Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

„Az SZKKA hatalmas értéke a városnak”

Szombathely polgármestere és alpolgármestere, ahogy eddig, úgy a jövőben is ott lesz a hazai mérkőzéseinken. Teljes mellszélességgel támogatják, és minden segítséget megadnak klubunknak.
„Az SZKKA hatalmas értéke a városnak”

A koronavírus-járvány az élet valamennyi területén súlyos károkat okozott, a védekezés rengeteg pénzt emésztett fel eddig is, egyelőre továbbra sem tudni, mikor állhat vissza minden a régi kerékvágásba, de bízunk benne, hogy már látjuk a fényt az alagút végén.

A Szombathelyen mindig is aktív sportélet is megsínyli ezt az időszakot, az önkormányzat által év elején megszavazott támogatásokat is újra kellett gondolni, de dr. Horváth Attila sportért is felelős alpolgármester megnyugtatta a kézilabda szerelmeseit, hiszen mint mondta, az SZKKA hatalmas értéke a városnak, és a jövőben is minden segítséget megkap a várostól.

– A járvány miatt újra kellett tervezni Szombathely sporttámogatását is. A korábban elfogadott költségvetésben 830 millió forint jutott volna erre a célra, ezt az összeget azonban a vírus átírta – mondta dr. Horváth Attila, Szombathely sportért is felelős alpolgármestere. – Felállítottunk egy prioritási sorrendet, melynek az élén szerepel a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia. Az SZKKA hatalmas értéke a városnak. Az egyesületnél közel négyszáz gyermek versenyez, ez a sportágban a régiót tekintve az egyik legnagyobb szám. Azzal pedig, hogy a felnőtt csapat feljutott a világ legerősebb bajnokságába, 44 év után újra van NB I-es női csapata Szombathelynek. A lányok az első, csonka szezonjukban bizonyítottak, méltóképpen helytálltak a legjobbak között. Büszkék vagyunk arra, hogy mindezt fiatal, saját nevelésű játékosokkal a soraikban tették.

Természetesen ahogy eddig, úgy a jövőben is én is és polgármester úr is ott leszünk a hazai mérkőzéseken. Teljes mellszélességgel támogatjuk, és minden segítséget megadunk a klubnak. Egyelőre még nem tudjuk pontosan, hogyan és mikor térhet vissza Szombathelyen minden a régi kerékvágásba, de törekszünk arra, hogy amint újra indul az élet, a városi cégek, egymással karöltve a jövőben is támogassák a helyi értékeket.

Fiatalabb koromban én is kézilabdáztam, így különösen jó érzéssel töltött el azt látni, hogy mekkora az érdeklődés a csapat és a sportág iránt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy rendre telt ház előtt játszottak a lányok, legyen szó Répcelakról, az Aréna Savariáról vagy a Haladás Sportkomplexumról. Ahogy ígértük, visszahoztuk a kézilabdát Szombathelyre, és továbbra is azon vagyunk, hogy a lehető legméltóbb körülményeket biztosítsuk a kézilabdázóknak. Kihasználva a holtidőt, hamarosan végrehajtjuk az Aréna Savariában a lakkréteg cseréjét, ami lehetővé teszi, hogy megoldódjanak a wax-használat okozta problémák, így a Falco mellett az SZKKA is az Aréna Savariát használhatja edzéseire és hazai mérkőzéseire. Vannak terveink a csarnokkal, szeretnénk korszerűsíteni a nézőtér VIP-szektorát és annak VIP-helységet, hogy a kiemelt támogatók, szponzorok minden igényt kielégítő körülmények között élvezhessék a sporteseményeket – zárta szavait az alpolgármester.