Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Az SZKKA játékosai rendszeresen segítik az állatmenhelyt

Az SZKKA játékosai rendszeresen segítik az állatmenhelyt

Szurkolóink, követőink emlékezhetnek, hogy decemberben is meglátogattuk jótékony céllal a Fekete István Állatvédő Egyesület menhelyét, hogy felhívjuk közösségünk figyelmét az örökbefogadás fontosságára, előnyeire.

A látogatásunk nem csak egyszeri alkalom volt, ugyanis az SZKKA játékosai, Pődör Rebeka és Pődör Blanka rendszeresen járnak a menhelyre, hogy eledellel, önkéntes kutyasétáltatással segítsék a nehéz sorsú állatokat. Ezúttal mi is elkísértük a lányokat, akikhez Biró Dorina és Wald Kíra is csatlakozott. Játékosaink természetesen nem érkeztek üres kézzel és elvitték egy nagy körre sétálni, játszani a menhely egyik barátságos kutyáját, Smafut, aki láthatóan nagyon örült a lányoknak.

- Nagyon szeretem a saját kutyáimat és sajnálom azokat az állatokat, akiknek nincsen saját szerető otthona. Ők kiszolgáltatott helyzetben vannak és a mi segítségünkre, ellátásunkra szorulnak. Ezért is tartom fontosnak, hogy az emberek edukálják magukat a helyes állattartással kapcsolatban. Nekünk két kutyusunk van és mindketten nagyon fontos tagjai a családunknak. Amikor elviszünk egy menhelyi kutyát sétáltatni, nekik ez a napi egy óra a lehetőség arra, hogy egy nagyobbat mozogjanak, emberek közelében legyenek és szocializálódjanak. Ilyenkor séta közben és utána is nagyon hálásak, úgy tudnak az emberre nézni… ezért éri meg csinálni. A Fekete István menhelyen szerencsére rengeteg önkéntes dolgozik, így a kutyusoknak bőven van lehetősége sétálni és játszani. Egyébként Szombathelyen rengeteg jóérzésű ember él, akik a menhelyről fogadnak örökbe kutyákat. Évente körülbelül 200 kutyát és cicát adnak örökbe, tehát itt jó esélye vannak állatoknak, hogy szerető gazdira, családra találjanak – nyilatkozta Pődör Rebeka.

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK