Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Kettős győzelem az U11-es gyermekbajnokság Országos elődöntőjének első fordulójában.

Az U11-es gyermekbajnokság országos elődöntőjének első fordulóját rendezték a hétvégén, Balatonbogláron.
Kettős győzelem az U11-es gyermekbajnokság Országos elődöntőjének első fordulójában.

Az U11-es leány országos elődöntőjébe a Tóth László régióból 3 csapat jutott be, Győri ETO KC I, Győri ETO KC II, illetve a Szombathelyi KKA I. Az elődöntő másik három csapata a Zákányi Bálint régió első három helyezettje méghozzá a Kozármisleny, a Siófok és a Balatonboglár csapata. Első mérkőzését a szombathelyi csapat az idén még veretlen Kozármisleny ellen játszotta, akik az első mérkőzésükön legyőzték a Győri ETO KC I csapatát.

Nehezen indult a találkozó Vers Ákos csapata számára, akadozott a támadójáték és sok technikai hibát vétettek a lányok, így a félidőre 5 gólos hátrányba kerültek. A második félidőben magára talált az SZKKA és sikerült visszajönni a mérkőzésbe, utolsó két percben pedig saját javukra fordították az eredményt, és ezzel nagy győzelmet arattak a lányok.

A következő találkozón a Balatonboglár csapatával küzdöttek meg, amely találkozó szintén nyögvenyelősen indult, azonban a második félidőben sikerült elhúzni az ellenféltől és ezzel biztos győzelmet aratott a csapat.

Következő fordulót május 14.-én hazai pályán, Szombathelyen az Egyetemi Sportcsarnokban rendezik, ahol az U11-es csapatunk a Siófok illetve a Kozármisleny csapataival mérkőzik meg.

Gyermekbajnokság U11 Országos elődöntő 1. forduló Balatonboglár:

 

Szombathelyi KKA-Kozármisleny SE (6:11) 18:16

Takács Szelina, Nagy Nikolett, Kovács Virág 2, Iván Jázmin, Török Fanni 3, Sefcsik Nóra, Huszár Dorina 1, Kiss Virág, Kondákor Jázmin 1, Kuglics Lili 7, Lukács Luca 1, Pham Lien Eszter, Söptei Letti, Gombás Leila 3

Balatonboglári SC - Szombathelyi KKA (7:5) 13:17

Takács Szelina, Nagy Nikolett, Kovács Virág 2, Iván Jázmin, Török Fanni 4, Sefcsik Nóra, Huszár Dorina, Kiss Virág, Kondákor Jázmin, Kuglics Lili 5, Lukács Luca, Pham Lien Eszter, Söptei Letti, Gombás Leila 6.

 

 

Vers Ákos: Mindkét mérkőzést rosszul kezdtük, nagy előnyt adtunk az ellenfeleinknek, de volt tartás a lányokban sikerült mindkétszer visszajönni a mérkőzésekbe. Nem játszottunk jól, sok helyzetet kihagytunk, de pozitív volt, hogy végre többször láttam olyan dolgokat, amiket gyakorlunk. Gratulálok a lányoknak!