Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Az új igazolás, Moutsogianni Theodóra imád moziba járni és jókat enni!

13+1 kérdést tettünk fel a júliustól a felnőtt csapatunkat erősítő 21 éves játékosnak.
Az új igazolás, Moutsogianni Theodóra imád moziba járni és jókat enni!

Moutsogianni Theodóra Budpesten született 1997. január 8-án. és Dunaújvárosból költözök hozzánk, a vasi megyeszékhelyre.

1. Mióta űzöd ezt a sportágat?

Általános iskola első osztályában találkoztam először a kézilabdával, néhány osztálytársam kézilabdázott, elmentem velük egy edzésre és azóta a pályán ragadtam.

2. Milyen egyesületekben játszottál eddig?

6 éves korom óta a Dunaújváros csapatát erősítettem, először a DVSI (Dunaújvárosi Városi Sportiskola), későbbiekben 2011-től pedig a DKKA (Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia) játékosa voltam. Az elmúlt szezont is Dunaújvárosban kezdtem, viszont közös megegyezés alapján decembertől kölcsönjátékosként a Vasas SC felnőtt csapatánál játszottam.

3. Hogyan jutott a látókörödbe az SZKKA?

Az SZKKA csapatának lehetősége menedzseremen, Szörnyi Attilán keresztül jutott el hozzám. Itt láttam a lehető legjobb fejlődési lehetőségeket, körülményeket, ezért Szombathely mellett döntöttem.

4. Milyen poszton érzed magad a legjobban?

Kiskoromban magasságomra hivatkozva átlövő poszton játszottam, viszont pár év elteltével az akkori edzőm úgy látta beálló poszton több lehetőség van bennem, így lettem beálló és jelenleg is itt érzem magam a leghatékonyabbnak.

5. Hogy érzed mi az erősséged, illetve miben kellene még fejlődnöd?

Igazi csapatjátékosnak tartom magam, aki a védekezésben és a támadásban is fejlődhet még.

6. Mennyi időre szerződtél Szombathelyre?

Egyéves szerződést írtam alá.

7. A szerződés aláírásán kívül, jártál-e már Szombathelyen, illetve tetszik-e a város annak alapján, amennyit eddig láttál belőle?

Régebben a régió válogatott miatt többször is jártam Szombathelyen, játszottam meccseket itt. Ezen kívül nem sok élmény fűz még a városhoz, de remélem, hamar megismerem a környéket és biztos vagyok benne, hogy megszeretem a várost.

8. Mit vársz a 2018/2019-es szezontól, illetve magadtól?

Mindenképp azt várom, hogy fejlődjek, ami sok munkát igényel, de úgy gondolom a csapat és a szakmai háttér is adott ehhez. A feljutáson kívül más cél nem lebeg a szemem előtt.

9. Mikor lennél elégedett 1 év múlva?

1 év múlva akkor lennék a legelégedetebb, ha a elérnénk a kitűzött célt, és minden meccsen a lehető legjobb teljesítményemmel tudnám a csapatot ebben segíteni.

10. Hogy telik a nyár, mit tervezel még az első edzésig, július 16-ig?

A nyár további része edzéssel és nyaralással fog telni, utazom pár napra Madridba és szeretnék még egy kis időt eltölteni a barátaimmal, illetve a családommal.

11. Mivel foglalkozol szívesen szabadidődben,

Szabadidőmet mindig a barátaimmal, illetve családommal töltöm, imádok moziba járni és jókat enni.

12. Van-e már ismerős, barátnő a csapatban, szakmai stábban?

Udvardi Laurával együtt nevelkedtünk Dunaújvárosban, sok évet játszottunk együtt, így biztos könnyebb lesz mindkettőnknek a csapatváltás, de természetesen több lányt is ismerek a csapatból. Biztos vagyok benne, hogy könnyen fog menni a beilleszkedés. A vezetőedzővel, Marosán Györggyel is ismerjük egymást, beszéltünk többször telefonon, várom már a közös munkát, illetve Pődör Zoltán klubelnökkel személyesen is találkoztam, ez is az SZKKA melletti döntésemet segítette.

13. Görögös hangzású a neved, magyarázd meg honnan ered a gyökere!

A nevem görög eredetű, édesapám görög származású, édesanyám pedig magyar.

13+1 - Mit vársz a július 1-jén kezdődő női junior VB-n a magyarok, azon belül is a szombathelyiek szereplésétől?

A junior válogatott és azon belül is a szombathelyi származású lányok VB-n való szerepléssel kapcsolatban pozitív megérzéseim vannak, nagyon remélem, hogy sikeresek lesznek és sok sikert kívánok nekik ehhez.

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK