Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Bajnokokat, példaképeket kell nevelni a helyi, fiatal tehetséges játékosainkból!

A Pődör Zoltán klubelnök által vezetett vasárnapi Szülői Munkaközösségi (SZM) gyűlésen több fontos téma, így a bajnoki szereplések, valamint a nemzetközi és a hazai tornák on történő megjelenéseink is terítékre kerültek.
Bajnokokat, példaképeket kell nevelni a helyi, fiatal tehetséges játékosainkból!

Az NB II-es csúcsrangadó megnyerése után rendezett gyűlésen szó esett a 10 éves közösség elérendő céljairól, így az NB I-be jutás esélyeiről, az NB I/B, illetve az NB II északnyugati csoportjának megnyerési lehetőségeiről, valamint az utanpótlás szerepeltetéséről is. 
A beinduló Tehetségprogramunkról és az azt támogató új szponzorról, a Nutrifit.Shopról is beszélt a klubelnök, aki azt is fontosnak tartotta nyomatékosítani, hogy a fiatal helyi játékosoknak kell alkotni csapataink gerincét, illetve, hogy idővel néhányuknak példaképpé kell válniuk a kisebbek szemében. 

A jóléti intézkedésekkel kapcsolatban a szülők megtudhatták, hogy minden korosztály kap új mezt, a régi, úgymond kiselejtezett mezeket pedig a klub szeretné felajánlani óvodáknak, iskoláknak. A klubelnök azt kérte, hogy, amennyiben a szülők tudják, hová kerülnének jó helyre ezek a felszerrelések, akkor azt jelezzék a gyerekeik edzőinek, illetve Pődőr Zoltánnak. A témával kapcsolatban az is elhangzott, hogy az új felszerelések, így a zoknik, pólók kiosztása folyamatos, de a játékszereket, az új labdákat is átvette már több korosztályos csapatunk.  

Az is elhangzott, hogy klubunk továbbra is nagy hangsúlyt fektet a hazai és a nemzetközi tornákon történő szereplésre. A saját rendezésű Student Kupa színvonalas megszervezése 11 éve fontos számunkra, így ez januárban sem lesz másként. Tavaly 80 csapat vett részt, reméljük, januárban is jelentős lesz majd az érdeklődés. 

Pődör Zoltán kiemelte, hogy a hazai és a nemzetközi tornákon történő részvétel mindig élménygazdag programokat nyújtanak a gyerekeknek, ezért aztán a klubvezetés igyekszik minden csoportot eljuttatni a külföldi tornákra. Már szervezik több csoport számára a húsvéti koperi tornát, de jelen leszünk a Balázs Kupán, Győrött és a Főnixen Debrecenben is. 

Az SZM gyűlésen résztvevő anyukák és apukák azt is megtudták, hogy az évzáró december 21-én 16 órától 20 óráig tart majd az Oladi suliban. A műfaja Batyus buli lesz, amelyre érdemes hozni a szokásos üdítőt, süteményt és nasit, de a szervezők a programokkal kapcsolatos ötletekre is nyitottak.

Külön szülői kérésre az SZKKA megpróbál megoldást találni arra a prpblémára, hogy a téli időszakban lebonyolított reggeli edzésekről a gyerekek biztonságban visszajussanak az iskoláikba.
 

- Szombathely meghatározó és erős közössége az SZKKA, ezért a tavalyi siker után az idei jótékonysági gyűjtésben és mások segítésében is ki kell venni a részünket – tette hozzá Pődör Zoltán klubelnök, aki a szervezők nevében az újra megrendezésre kerülő jótékonysági gyűjtéssel összefüggésben minden felajánlást előre is megköszönt. 
 

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK