Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Bandelier: Borzasztó érzés szurkolók nélkül játszani

Szerb átlövőnk arra kéri drukkereket, hogy továbbra is higgyenek a csapatban.
Bandelier: Borzasztó érzés szurkolók nélkül játszani

Szombaton délután 16 órától a DKKA együttesét látja vendégül az Aréna Savariában a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a Magyar Kupa küzdelmeiben. A találkozó előtt az SZKKA világbajnoki ezüstérmes szerb kiválóságát, Biljana Bandeliert kérdeztük várakozásairól.

- Természetesen minden meccsen győzni szeretnénk. A kupameccs sokat segíthet abban, hogy pozitív eredményt érhessünk el a bajnokságban, amire nagy szükségünk van, mert kisebb hullámvölgybe kerültünk. Pozitívan kell gondolkodnunk és hinnünk kell a győzelmekben a következő mérkőzéseken.

Miképp látod az elmúlt mérkőzéseket? Miben kell fejlődnie a csapatnak?

- Úgy gondolom, hogy támadásban hatékonyabbnak kell lennünk, a védelemben pedig törekedjünk arra, hogy minél kevesebb gólt kapjunk. A jó védekezésből minél több könnyű gólt szerezzünk lerohanásból, ezek az elmúlt mérkőzéseken hiányoztak. Ezekben a szegmensekben kell előrelépnünk.

Hogyan éled meg a zárt kapus meccseket? Mennyire hiányoznak a szurkolók, a tábor?

- Borzasztó érzés szurkolók nélkül játszani, de próbáljuk függetleníteni magunkat ettől. Nem könnyű, mert nekünk a szurkolók jelenléte mindig nagyon fontos volt és nagyon hiányoznak most a mérkőzésekről. Sokat játszottam Franciaországban, és a Brest szurkolói mellett a karrierem alatt nem tapasztaltam hasonlót, mint amit a szombathelyi közönségtől kapunk. Könnyű egymás mellett lenni, amikor minden rendben van és jönnek a sikerek, de amikor nehéz pillanatokat élünk át, ahogyan most is, ők ilyenkor is velünk vannak, a támogatásukért  végtelenül hálásak vagyunk. Arra kérem őket, hogy továbbra is higgyenek bennünk és mi mindent kiadunk magunkból, hogy erre a bizalomra rászolgáljunk – nyilatkozta Biljana Bandelier.