Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Bandelier: Köszönök mindent és sok szerencsét a következő szezonra

A pályafutását befejező szerb átlövő arról is beszélt, hogy miért döntött a visszavonulás mellett.
Bandelier: Köszönök mindent és sok szerencsét a következő szezonra

Mint ismert, a 2020/21-es szezon végeztével a Hungast SZKKA NB I-es csapatából vonult vissza az 50-szeres szerb válogatott Biljana Bandelier, aki az Alba Fehérvár elleni bennmaradást jelentő győztes meccsen játszotta pályafutása utolsó mérkőzését. A játékot befejező 35 éves átlövőt a búcsúinterjújában először a bajnoki hajráról kérdeztük.

- Egyetlen pillanatra sem gondoltam arra, hogy elveszíthetjük az utolsó meccset. Próbáltam mindent beleadni és tudtam, ha jól játszom, akkor a lányok követni fognak. Hosszú idő után ez a négy bajnoki igazán a csapatszellemről szólt – kezdte Bandelier, aki arról mesélt, hogy miért döntött a visszavonulás mellett.

- Boldog vagyok, hogy befejeztem a játékot. Eljött az ideje, hogy felfedezzek más dolgokat, de szeretnék a sportágban maradni, ugyanis megvan a sportmenedzseri diplomám. Most még szeretnék pihenni, aztán meglátjuk, hogy mit hoz az élet. Nem volt nehéz meghozni döntést és abbahagyni a játékot. Harmincöt éves vagyok és a testem is érzi már ezt. A regenerálódás már jóval több időt vesz igénybe, mint amikor húszéves voltam. Ami még fontosabb, hogy már nem élveztem annyira a játékot, és ha ez elveszik, akkor tényleg jobb, ha befejezi az ember.

A világbajnoki ezüstérmes szerb átlövő két évet húzott le klubunknál, melynek színeiben 43 tétmérkőzésen összesen 192 gólt lőtt.

- Próbálok csakis a jó dolgokra emlékezni. Szerencsére a végére minden jól alakult. Boldog vagyok, hogy úgy hagyhatom el a klubot, hogy bennmaradt az NB I-ben. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindenkinek és sok szerencsét kívánjak a következő szezonra – nyilatkozta Biljana Bandelier.  

Mi is köszönünk mindent és sok sikert a civil életben, Bibi!