Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Bátor, dinamikus támadójáték az U12-es fordulón

Bátor, dinamikus támadójáték az U12-es fordulón

Az elmúlt hétvégén Hajmáskéren rendezték az U12-es Gyermekbajnokság harmadik fordulóját. A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U12-es csapata két mérkőzésen lépett pályára: a házigazda ellen ugyan alulmaradtunk, de aztán a Sárvár ellen sikerült nyernünk három találattal.

 

Start SE – Szombathelyi KKA 1 18-16

Sárvári Kinizsi SE – Szombathelyi KKA 1 18-21

- A START SE  ellen nagyon rossz meccset játszottunk. Rengeteg technikai hiba, rossz döntések, eladott labdák, ennyi hibával nem lehet mérkőzést nyerni. Sajnos ilyen meccsek is kellenek, hogy a koncentráció fejlődjön, ott tudjunk lenni fejben egy mérkőzésen. A hibákat szépen megbüntette a Hajmáskér, így sajnos vereség lett a mérkőzés eredménye. A Sárvár elleni mérkőzésen már teljesen más játékot mutattunk, bátran cseleztünk, kevesebb volt az eladott labda. Jó tempóban támadtunk, de a védekezéssel most sem voltam elégedett. Ennek ellenére láttam a lányokon, hogy meg akarják mutatni, hogy jobban tudnak kézilabdázni, mint az első mérkőzésen. A dinamikus támadójátéknak köszönhetően győzelemmel indulhattunk hazafele. Gratulálok az ellenfeleknek, és a lányoknak. Dolgozunk tovább a fejlődésért – fogalmazott U12-es csapatunk edzője, Albert Krisztián.

Klubunk U11-es csapata SZKKA 2 néven az idősebbek között, az U12-es bajnokság szentgotthárdi fordulóján vett részt, hogy tapasztalatokat gyűjtsön az idősebb korosztályban.

 

Szombathelyi KKA 2 – Tungsram SE 6-24

Szombathelyi KKA 2 – Bajnok DSE 4-31

Ha valaki csak az eredményt nézi, azt gondolhatja, hogy ezért kár elmenni. De nem így van, ha valaki azt nézi, hogy ebben a két nagyarányú vereségben mennyi munka volt, mennyit készültünk együtt a lányokkal, akkor talán csodálkozik. Egy kicsit elgondolkodtam, heti négy edzés minden hétvégén két-két bajnoki mérkőzés, ráadásul minden második hétvégén az idősebbek között játszunk, lehet hogy egy kicsit erős a tempó? Az mindenesetre látszott, hogy nem voltunk elég felkészültek, főleg fejben. Rendezzük a sorokat, megyünk tovább, hihetetlen nagyszerű a csapatunk! Tanulunk tovább, és folytatjuk vasárnap Győrben a saját korosztályunkban – értékelt U11-es csapatunk trénere, Debreczeni György.