Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Bejelentés: Rutinos orosz szélsővel erősít NB I-es csapatunk

Támogatónk, a Gravitáció Kft. üzletében tartott sajtótájékoztatón jelentettük be új igazolásunkat.
Bejelentés: Rutinos orosz szélsővel erősít NB I-es csapatunk

Nívós környezetben, támogatónk, a Gravitáció Kft. ÚjHÁZ Centrumban lévő üzletében tartott sajtótájékoztatón NB I-es csapatunk egy új játékos érkezését jelentette be: a Hungast SZKKA együttesében folytatja pályafutását az orosz Ekaterina Lubianaia, aki egyéves szerződést írt alá klubunkkal.

Rutinos, nemzetközi tapasztalattal is rendelkező jobbszélsővel erősítettünk. A 32 éves játékos hazájában a KSK Luch Moszkvában szerepelt, majd légiósként megfordult a Vardar Szkopje, a Bajnokok Ligájában is induló BNTU-BELAZ Minszk, valamint a svéd Boden Handboll IF együttesében is, az előző szezonban az EHF Európa Ligában is szereplő török Kastamonu Belediyesi csapatában játszott idén januárig.

A sajtótájékoztatón Pődör Zoltán ügyvezető-elnök és városunk sportért is felelős alpolgármestere, Dr. László Győző is köszöntette új játékosunkat, aki ünnepélyes keretek között írta alá kontraktusát.

Több országból is voltak megkereséseim, ajánlataim, de örülök, hogy Szombathelyre igazoltam. Több barátomtól, ismerősömtől is érdeklődtem és végül jó döntést hoztam, hiszen egy nagyon erős bajnokságban szerepelhetek. Szeretném segíteni a csapatot a céljaink elérésében, a legjobbamat fogom nyújtani – nyilatkozta új igazolásunk, Ekaterina Lubianaia.

Az új igazolás mellett klubunk egy távozó játékost is bejelentett: a nyáron szerződtetett szlovén válogatott Aneja Beganovic már nem az SZKKA játékosa, a beállóssal közös megegyezéssel szerződést bontottunk.

További részletek, riportok, interjúk hamarosan!