Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Bejelentés: Új helyszínen rendezzük a hazai bajnoki meccseinket

Az előttünk álló idényben a Haladás Sportkomplexum csarnoka ad otthont a hazai SZKKA-mérkőzéseknek.
Bejelentés: Új helyszínen rendezzük a hazai bajnoki meccseinket

Immáron hivatalossá vált, hogy a 2023/24-es szezonban a Haladás Sportkomplexumban rendezzük a hazai bajnoki mérkőzéseinket.

Szurkolóink megszokhatták, hogy az elmúlt években a hazai meccseinknek az Aréna Savaria adott otthont, de Szombathely MJV önkormányzata egy 2019-es határozat ellenére - miszerint a hazai bajnoki meccseket térítésmentesen az Arénában rendezhetjük - a megnövekedett energiaárakra hivatkozva plusz költségeket állított elénk.

Természetesen megértjük a megnövekedett költségeket és bízunk benne, hogy a létesítményt használó többi sportklub tudja ezt tartani és nem ürül ki még jobban az Aréna, azonban klubunk ezeket plusz kiadásokat nem tudta bevállalni.

Felnőtt csapatunk edzései már 2019 óta a Haladás Sportkomplexumban zajlanak, mostantól pedig a hazai bajnoki mérkőzéseket is a sportkomplexum csarnokában rendezzük, melynek egyébként a bérleti díja piaci áron is töredéke az Aréna Savariában kiszabott feltételeknek.

A Haladás Sportkomplexummal történő megállapodás az időpontokról és a feltételekről természetesen a Haladás VSE vezetőségén keresztül a szakosztályokkal egyeztetve született meg. Ennek értelmében a hazai mérkőzéseket szombatonként 18 órától rendezzük az előttünk álló NB I/B-s idényben.

A Haladás Sportkomplexum csarnoka mérkőzéseken sem ismeretlen számunkra, szurkolóink korábban már néhány alkalommal fantasztikus atmoszférát teremtve igazi katlant varázsoltak a csarnokból, ahol több sikeres csatát is megvívtunk már közösen.

- Elsőként szeretnénk megköszönni a Falco KC Szombathelynek az elmúlt időszak együttműködését, hiszen mindig egymást segítve, zökkentő mentesen tudtunk együtt dolgozni az Aréna Savariában. Jól ismerjük már a Haladás Sportkomplexumot, hiszen 2019 óta edz ott a felnőtt csapatunk és korábban néhány NB I-es mérkőzésen is megízlelhettük, hogy igazi katlan lehet számunkra az új otthonunk. Ezúton is szeretném megköszönni a HVSE szakosztályainak, hogy meghozták ezt az áldozatot és lehetőséget adnak arra, hogy a Haladás Sportkomplexumban harcoljuk ki a visszajutást az élvonalba – nyilatkozta az SZKKA ügyvezetője, Pődör Zoltán.

- Természetesen számunkra is öröm, hogy újabb minőségi sportrendezvényt hozhatunk be a Haladás Sportkomplexumba. A létesítmény a szombathelyiekért épült, az SZKKA meccsein a szombathelyi szurkolók pedig szombathelyi gyerekek sikeréért szoríthatnak. Mindkét fél nyert ezzel a megállapodással, ami számunkra plusz bevételi forrást is biztosít – fogalmazott Gál Sándor, a Haladás Sportkomplexum ügyvezetője.

Bízunk benne, hogy ha az energiaárak konszolidálódnak, akkor újra visszatérhetünk az Aréna Savariába.