Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Bejelentés: Vida Gergő az SZKKA szakmai igazgatója

A legutóbb MTK Budapest vezetőedzőjeként ténykedő szakember a DVSC Kézilabda Akadémia szakmai igazgatójaként is dolgozott korábban. Elsődleges feladata a jól felépített utánpótlás-rendszerünk átvilágítása, koordinálása és fejlesztése, valamint a már beharangozott „Jövő Tehetsége” programunk irányítása lesz.
Bejelentés: Vida Gergő az SZKKA szakmai igazgatója

Örömmel jelentjük be, hogy elfogadta klubunk ajánlatát így a mai naptól a honi kézilabdában jól ismert Vida Gergő lett hivatalosan is a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia szakmai igazgatója. A fiatal kora ellenére elismert szakember korábban irányította az NB I-es DVSC-t és Békéscsabát, utoljára pedig az MTK Budapest vezetőedzőjeként dolgozott, de azt a DVSC Kézilabda Akadémiát is vezette szakmai igazgatóként, mely több játékost is kinevelt már a magyar válogatottnak. A debreceni születésű trénernek tehát nem csak a felnőtt kézilabda szakmai rejtelmeire van rálátása, hanem a minőségi utánpótlás-nevelés csínját-bínját is ismeri.

A felkészült szakember ezt a tudást és tapasztalatot most Szombathelyen, egyesületünkben kamatoztathatja, hiszen szakmai igazgatóként elsődleges feladata a jól felépített utánpótlás-rendszerünk átvilágítása, koordinálása és fejlesztése, valamint a már beharangozott „Jövő Tehetsége” programunk irányítása, vezetése lesz. Vida Gergő már pénteken munkába is áll, hiszen a délutáni SZKKA-Kiválasztót is már felügyeli.

- Nagyon örültem Pődör Zoltán megkeresésének, régóta nyomom követem a szombathelyi kézilabda életét, történéseit. Utánpótlás-edzőként sokat versenyeztünk egymás ellen, most pedig úgy hozta a sors, hogy az SZKKA előrelépéséért, fejlődéséért dolgozzak. Tetszett a klub által felvázolt jövőkép és koncepció. Célunk, hogy a szombathelyi női kézilabda még magasabb polcra kerüljön és minél több saját nevelésű tehetségünk eljusson a legmagasabb szintre. Szeretnénk minél több értéket kinevelni a magyar kézilabdának – nyilatkozta a szerződés aláírás után az SZKKA újdonsült szakmai igazgatója, Vida Gergő.