Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Bejelentések: A korábbi magyar válogatott Dombi Luca érkezett, Szmolek Apollónia szerződést hosszabbított

Bejelentések: A korábbi magyar válogatott Dombi Luca érkezett, Szmolek Apollónia szerződést hosszabbított

Örömmel jelenthetjük be, hogy a 27 éves Dombi Luca személyében korábbi magyar válogatott beállót igazoltunk. Az SZKKA legújabb játékosa korábban Békéscsabán, Mosonmagyaróváron és Dunaújvárosban szerepelt, 2019-től tavaly nyárig pedig a Kisvárdát erősítette. Közel tíz szezont húzott le a magyar NB I-ben, a legutóbbi volt a legeredményesebb idénye: 108 góljával a házi góllövőlista második helyén végzett a bajnokságban hetedikként záró Kisvárda együttesében.

Dombi Luca fiatalon részt vett junior világbajnokságon, majd 2016-ban Kim Rasmussen irányítása alatt a magyar felnőtt válogatottban is bemutatkozott, sőt, Európa-bajnokságon is tagja volt a nemzeti együttes keretének. A rutinos beálló az elmúlt szezon végén személyes okok miatt felhagyott a pályafutásával, de most Szombathelyen újult erővel tért vissza a pályára. Új játékosunk a hétvégi Komárom elleni győzelem során be is mutatkozott csapatunkban.

- A tavalyi szezon után elkezdtem a civil életet, de nagyon sokszor foglalkoztatott, hogy milyen lenne még játszani, újra a pályán lenni. A kézilabda mindig az életem része volt, és amikor jött ez a lehetőség, hogy Szombathelyen visszatérhetek, nem volt kérdés számomra a folytatás. Szeretnék a csapat segítségére lenni, az elmúlt évek tapasztalataival segíteni a fiatalokat a pályán és a pályán kívül is egy-egy jó szóval akár. Egyértelműen az NB I-be való feljutás a cél, úgy gondolom, hogy csapatként ez sikerülni is fog. Nehéz meccsek állnak előttünk a szezon hátralévő részében, de mindenkinek csak egy cél lebeg a szeme előtt – nyilatkozta Dombi Luca.

A csapat fejlesztése és megerősítése mellett ugyanolyan fontos klubunknak a saját értékeink megőrzése, ezért örömmel jelenthetjük be azt is, hogy az SZKKA saját nevelésű játékosa, Szmolek Apollónia meghosszabbította szerződését, így a következő idényben is klubunkat erősíti.

- Az elmúlt egy évben is rengeteget tudtam fejlődni és nagyon tetszik az a munka, az az irány, amit közösen elkezdtünk. Tudom, hogy még sok mindenben kell előrelépnem és szeretnék tovább fejlődni a nevelő egyesületemben. Egyértelmű célunk a feljutás, hogy jövőre újra az NB I-ben bizonyíthassunk – mondta Szmolek Apollónia.

Tiszteletbeli elnökünk, Dr. Hende Csaba is köszöntötte a lányokat a mai sajtótájékoztatón.

- Igazán örömteli, hogy egy rutinos, komoly tapasztalattal rendelkező magyar válogatott játékost tudtunk Szombathelyre a klubhoz csábítani, ezzel is megerősítve és nyomatékosítva céljainkat, az NB I-be való visszajutást. Próbálunk folyamatosan fejlődni, előrelépni és fejleszteni a csapatot, és egy ilyen kaliberű játékos igazolása nagy erősítés. Az új igazolás mellett fontos számunkra, hogy a saját értékeinket is megőrizzük, megtartsuk, ezért szintén örömteli, hogy az igazán kiváló adottságokkal rendelkező saját nevelésű játékosunk, Szmolek Apollóniával pedig megegyeztünk a folytatásról.

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK