Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Egygólos győzelem a Gloria Bistrita elleni edzőmeccsen

Három 25 perces félidőt játszott NB I-es csapatunk Győrben.
Egygólos győzelem a Gloria Bistrita elleni edzőmeccsen

Csúcsterhelést kapott a mai estén NB I-es csapatunk, ugyanis a román élvonalbeli Gloria Bistrita elleni 2x25 perces edzőmeccs előtt a Győri ETO-val is játszottunk egy 25 perces félidőt. A győriek elleni „bemelegítés” után következett a korábbi magyar szövetségi kapitány, Kim Rasmussen által irányított román csapat, amely jobban kezdte a mérkőzést, de Pődör és Csire góljával gyorsan egyenlítettünk. Magas tempót diktált az ellenfél, a mi helyzeteink pedig kimaradtak, 6-2-es hátrányban rögtön időt is kért Marosán György vezetőedző. Jót tett a csapatnak a rövid szünet, a 10. percre feljöttünk 6-4-re. Keményebb védekezésre váltottunk, aminek meg is lett az eredménye, 7-7. A folytatásban Stosics üreskapus góljával a vezetést is átvettük. A játékrész második felében a mi akaratunk érvényesült, Prkacin szép találata után már kettővel mentünk, 10-12-re, a szünetben 12-13-at mutatott az eredményjelző.  

A fordulás után Prkacin bombázott a felső sarokba, aztán felváltva estek a gólok, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy góllal. Izgalmasan alakult az összecsapás, tíz perccel a vége előtt döntetlen, 19-19 volt az állás. Az utolsó percekre természetesen kezdtek fáradni a lányok, de harcoltak, küzdöttek a végsőkig. Az utolsó kettő percre is döntetlenről futottak neki a csapatok, de az utolsó szó a mienk volt: Virág Noémi utolsó másodperces góljával 23-22-re megnyertük a felkészülési mérkőzést.  

Gloria Bistrita – Szombathelyi KKA 22–23 (12-13)

Felkészülési mérkőzés, Győr

SZKKA: Tomasevics – Csire 2, Horváth P. 1, Szendrei 3, Szmolek, Stosics 1, Borba 2 Csere: Pődör 7, Virág 1, Balog (K), Prkacin 6, Forgács, Biró, Papp P., Christe (K).