Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

BL-hangulatban: SZKKA - Győr 27-41

Helytálltunk a világ legjobb csapata ellen.
BL-hangulatban: SZKKA - Győr 27-41

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia – Győri Audi ETO KC 27–41 (13-21)

Szombathely, Aréna Savaria, 3000 néző
V.: Földesi Cs., Halász A.

SZKKA: Tomasevics (k) – Jovetic 4, Virág 3, Pődör R. 3, Mayer Sz. 2, Bandelier 4, Csire. Csere: Sipeki (k) - Sárosi, Kulcsár 1, Pődör B. 1, Varga N. 3, Horváth P. 4, Szendrei 2, Kozma, Szmolek. 

Győr: Kiss É. (k) – Fodor 4, Oftedal 6, Kristiansen 6, Brattset 2, Bulatovic 2, Faluvégi 2. Csere: Leynaud (k) 1 - Edwige 2, Knedlikova 5, Hansen 3, Amorim, Kurtovic 1, Nze-Minko 4, Bulatovic 2, Bódi, Puhalák 2. 


Zsúfolt telt ház, remek hangulat fogadta a csapatokat, a bemutatásnál ezúttal is lézershow és a Savaria Legio kísérte pályára a játékosokat. Ilyet sem sok helyen látni a magyar NB I-ben. Hatalmas büszkeség klubunknak, hogy a Falco mellett már az SZKKA is elmondhatja magáról, hogy megtöltötte a város legnagyobb sportcsarnokát, az Aréna Savariát. Egy gombostűt nem lehetett leejteni, annyian voltunk. A kezdés előtt Pődör Zoltán klubelnök köszöntötte a születésnapos Biljana Bandeliert, a kezdődobást pedig egy nyugdíjba vonuló rendőr szurkolónk végezhette el. Lilija Horilszka, Mayer Maja és Gadány iMaja kisebb sérülés miatt hiányoztak csapatunkból.

Kristiansen megszerezte a vezetést a vendégek első támadásából. Pődör Rebeka egyenlített, de Oftedal azonnal válaszolt. A bajnok első öt akciója egyaránt góllal zárult, az ötödik percben, 1-5-nél Marosán György időt kért. A születésnapos Bandelieré volt a második SZKKA-találat. Sokszor nem tudtuk tartani a lépést a villámgyors bajnokkal, de szurkolóink így is szép számmal tapsolhattak szombathelyi gólnak. A tizennegyedik percben 6-11 állt az eredményjelzőn, nem sokkal később az ETO is időt kért. Természetesen a BL-címvédő előnye nem forgott veszélyben, de nagyot küzdött, és jól tartotta magát az újonc. A félidőre 13-21-es állással vonultak pihenőre a csapatok. 

Virág Noémi két góljával zárkóztunk a fordulás után, majd Anne Hansen köszönt be a győriektől. 16-23-nál Dijana Jovetic-nek tapsolhatott a népes publikum, a honosított játékos egészpályás gólt dobott. A harmincnyolcadik percben először lett közte tíz (17-27), nem sokkal később időt is kért az SZKKA. Potyogtak a gólok mindkét oldalon, élvezetes volt a mérkőzés. Állandósult a kétszámjegyű különbség, lányaink nagyot küzdöttek, tisztességgel helytálltak a címvédő ellen.

Hatalmas ünnep volt a mai Szombathelyen. Természetesen azt tudtuk előre, hogy a világ legerősebb csapatával nem fogjuk tudni felvenni a versenyt, nekünk nem is őket kell megverni a bennmaradásért folytatott küzdelem során, ettől függetlenül a kilátogató háromezer ember egyaránt lehetett büszke és elégedett, hiszen eljutottunk oda, hogy egy ötszörös BL-győztes csapat zsúfolt telt ház előtt tétmérkőzésen lépett pályára a vasi megyeszékhelyen. Láthattunk szép számmal ügyes megoldásokat, gyönyörű gólokat szombathelyi oldalon is, nemcsak nézőinknek, a fiatal, saját nevelésű játékosainknak is örök élmény marad a mai este.

Az egész meccsen a mi szenzációs drukkereink mellett a győri szurkolók is rendkívül sportszerűek voltak, megköszönték és megtapsolták a vendéglátást. 

Nézd meg képgalériánkat is, további fotókért pedig kattints IDE!