Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Bombaigazolás: a korábbi magyar válogatott Kazai Anita érkezik

A nyártól az SZKKA csapatát erősíti a Bajnokok Ligáját is megjárt rutinos balszélső.
Bombaigazolás: a korábbi magyar válogatott Kazai Anita érkezik

A szerződéshosszabbítások, értékeink megtartása mellett a klubvezetés az elmúlt időszakban folyamatosan dolgozott azon, hogy további minőségi játékosokkal megerősítse a keretünket a következő szezonra. Sikeres tárgyalások után elérkezett az idő, hogy az új érkezőinket is nyilvánosság elé tárjuk és kezdjük is egy bombaigazolással, amiből szintén látszik, hogy a jövőben is komoly célokért szeretnénk küzdeni.

Örömmel jelenthetjük be, hogy a korábbi magyar válogatott balszélső, Kazai Anita a nyártól a Szombathelyi KKA csapatában folytatja pályafutását. A 34 éves tapasztalt szélső Debrecenben kezdte profi pályafutását, 2006-ban, 18 évesen mutatkozott be az NB I-ben, a bajnoki és Magyar Kupa ezüstérem megszerzése mellett a Bajnokok Ligájában is szerepelt a DVSC-vel.

2013-ban Debrecenből előbb az Albához szerződött, majd 2017 óta a Dunaújvárosi KKA-t erősíti. Utóbbi két csapatával játszott az EHF Kupában is. Az óriási tehetségként induló játékos súlyos sérülései miatt végül csak 2018 őszén mutatkozott be a magyar válogatottban, ebben az évben Európa-bajnokságon is tagja volt a nemzeti együttesnek.

Kazai Anita a mostani NB I-es szezonban 49 gólnál jár, legeredményesebb élvonalbeli idényében 79 találattal zárt, a legmagasabb osztályban összesen eddig 731 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Új játékosunk a rutinjával rengeteget segíthet fiatal csapatunknak, hamarosan megjelenő interjújából pedig az is kiderül, miért döntött az SZKKA mellett és mit vár a következő idénytől.