Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Brusztolós meccsen győztük le idegenben is a Hypo csapatát

A támadójátékunkkal kompenzáltuk az ezúttal kicsit halványabb védekezést.
Brusztolós meccsen győztük le idegenben is a Hypo csapatát

Negyedik nyári felkészülési mérkőzésünket a korábbi nyolcszoros Bajnokok Ligája-győztes, osztrák bajnok Hypo NOE vendégeként játszottuk. A barátságos találkozó a két héttel ezelőtti, 10 góllal megnyert hazai edzőmeccs visszavágója volt az osztrákok ellen, ezúttal Bécsben.

A szombati, Dunaszerdahely elleni meccshez hasonlóan kicsit tompán kezdtük az összecsapást, a hazaiak pedig sokkal jobban teljesítettek, mint két hete a Haladás Sportkomplexumban. Védekezésben sok hibát vétettünk, több alkalommal is lemaradtunk, de a jól működő támadójátékunkkal tudtuk ezt kompenzálni. A második játékrész brusztolós játékot hozott, de végül a végjátékban meg tudtuk nyerni a mérkőzést két góllal.

- A küzdőszelemmel elégedett vagyok, a játékunk viszont volt már jobb is itt a felkészülés alatt. Tanulunk az elkövetett hibáinkból és folytatjuk tovább a munkát – értékelt az SZKKA vezetőedzője, Vida Gergő.

Hypo Niederösterreich (osztrák) – Szombathelyi KKA 31-33 (16-19)

Felkészülési mérkőzés, Bécs

SZKKA: Christe, Csatlós (kapusok), Varga N. 5, Pődör R. 5, Pődör B. 9., Szmolek 6, Kulcsár 2, Kazai 3, Pálffy 1, Böhm 1, Wutschi 1, Balogh P., Szeberényi, Biró, Gönczöl, Hornyák Vezetőedző: Vida Gergő