Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Büszkék lehetünk fiataljaink NB I-es szereplésére!

Kedden nyolc ifjúsági korú játékosunk lépett pályára az ötszörös BL-győztes ETO vendégeként.
Büszkék lehetünk fiataljaink NB I-es szereplésére!

Mint ismert, a Hungast SZKKA NB I-es csapata kedden este húsz góllal, 40-20-ra kikapott az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC otthonában. Utánpótlás-nevelő műhelyként klubunk igazán büszke arra, hogy a világsztárok elleni találkozón nyolc ifjúsági korú, 2001 után született játékosunk összesen közel 205 percet töltött a pályán. Ha ezt összehasonlítjuk a győri csapattal, akkor azt látjuk, hogy a kiemelt akadémiaként működő győri utánpótlásból ketten kaptak lehetőséget a mieink elleni meccsen: a hazaiaknál Ogonovszky Eszter 3 percet, Csekő Brigitta 13 és fél percet játszott ellenünk, gólt egyikük sem lőtt.

Mindezt úgy értük el, hogy a korábban már több NB I-es meccsen is szereplő három fiatal tehetségünk, Pődör Blanka, Kulcsár Dorottya és Forgács Viktória ezúttal pihenőt kapott, így olyan fiataljaink léphettek elő, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak az élvonalban, de abszolút kijelenthető, hogy éltek a bizalommal.

Nézzük meg a részletes statisztikát is, hiszen a számok sosem hazudnak. Fiatal kapusunk, Christe Dalma 45 perc játékidő alatt 6 védést mutatott be, olyan világsztárok ziccereinél remekelt, mint Amorim, Oftedal vagy éppen Görbicz. Korábban már beszámoltunk Török Rebeka debütálásáról, átlövőnk 26 és fél perc alatt kétszer is bevette a Győr kapuját. Franka Ramóna és Biró Dorina egyaránt 14 perc lehetőséget kapott, Biró gólt is lőtt a találkozón. A főként védőoldalon bevethető Szmolek Apollónia már korábban is játszott az élvonalban, de most 5 perc játékidő alatt büntetőből élete első NB I-es gólját is megszerezte. Ificsapatunk beállója, Győri Viktória már az ősszel bemutatkozott az élvonalban, élete második NB I-es meccsén most több, mint 24 percet játszott. 

Az NB I-ben rendszeresen játszó 19 éves Pődör Rebeka hozta a tőle megszokott stabil teljesítményt, közel 31 perc alatt négyszer volt eredményes és siófoki kölcsönjátékosunk, Wald Kíra is majdnem 45 percet töltött a pályán Győrben. Mindenképp örömteli, hogy a 20 lőtt gólunkból 8-at tehát 2001 után született fiatal tehetségeink szereztek a világ legjobb csapatának számító Győri Audi ETO KC otthonában.

Az összehasonlítás és a statisztika alapján kijelenthetjük, hogy klubunk igencsak élen jár a fiatalok szerepeltetésében a győri egyesülethez képest, de gyorsan tegyük is hozzá, hogy az ETO a hétvégén fontos Bajnokok Ligája-negyeddöntőt játszik a montenegrói Buducsnoszt otthonában és bizonyára már csapatunk ellen is a legerősebb összeállításban próbált készülni, gyakorolni az idegenbeli BL-meccsre.