Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Büszkék vagyunk feltörekvő utánpótlásunkra!

A jövő csapatát építjük az NB I-re.
Büszkék vagyunk feltörekvő utánpótlásunkra!

Nagy fába vágtuk a fejszénket azzal, hogy a 2019/20-as szezonban elindítottuk saját nevelésű, szombathelyi játékosainkra épülő U19-es korosztályos együttesünket a másodosztályban. Tisztában voltunk vele, hogy a felnőttek mezőnyében nem lesz könnyű dolguk fiatal lányainknak, de elsődlegesen azt tartottuk szem előtt, hogy folyamatosan fejlődjenek, hiszen szeretnénk, hogy a jövőben minél több szombathelyi eljusson a világ legerősebb bajnokságába, a magyar NB I-be.

A
z NB I/B-s bajnokság, akárcsak az összes többi, jelenleg a koronavírus-helyzet miatt szünetel. Pődör Zoltán együttese 16 fordulót követően 4 győzelemmel és 12 vereséggel áll. Utánpótlás csapatról van szó, időnként még hullámzó a játék, de az eddig elért eredményeink azt mutatják, kezdünk felnőni a feladathoz. A Gárdony Pázmánd NKK ellen 37-31-re, a DKKA U19 ellen 32-28-ra, a válogatottak sorát felvonultató Győri Audi ETO KC U19 ellen pedig 38-37-re nyertünk idegenben(!). Március elején megszereztük első hazai győzelmünket is, miután alaposan borítva a papírformát, a dobogóra, feljutásra hajtó Vasast is sikerült fegyelmezett, magabiztos játékkal, 32-27-re legyőzni.


A 16 mérkőzésen összesen 21 játékos lépett pályára.

A másodosztály góllövőlistájának élmezőnyében is két szombathelyi nevelésű játékos, a Pődör-testvérpár áll, mindketten jócskán száz dobott gól fölött állnak. Pődör Blanka 16 mérkőzésen 120, Pődör Rebeka 14 mérkőzésen 110 gólig jutott. Előbbi ezzel összesítésben az első, utóbbi pedig a harmadik.

Csapatunk egyébként összesen 459 gólt dobott, a hatodik legtöbbet a mezőnyben.

Ezek az eredmények is azt bizonyítják, hogy nagyon tehetséges utánpótlása van a szombathelyi kézilabdának. A lányok eljutottak odáig, hogy bizonyították, bárki ellen veszélyesek tudnak lenni, bárki ellen képesek nyerni.

Igenis van értelme, sőt szükség van egy olyan fiatal, főleg saját nevelésű játékosokra épülő gárdára, amely hétről hétre erős, másodosztályú riválisok ellen edződhet, fejlődhet.