Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Büszkék vagyunk: Két tehetségünk a serdülő válogatott bő keretében

U14-es csapatunk két játékosa, Halász Tímea és Csizmazia Kata is továbbjutott az MKSZ kiválasztóján.
Büszkék vagyunk: Két tehetségünk a serdülő válogatott bő keretében

Utánpótlás-nevelő klubként büszkén jelenhetjük be, hogy a Szombathelyi KKA U14-es csapatának két tehetsége, Halász Tímea és Csizmazia Kata is bekerült a magyar serdülő válogatott hatvan fős bő keretébe.

Korábban már beszámoltunk róla, a 2008/2009-ben született lányok három ütemben zajló kiválasztóján az első körből hat U14-es játékosunk is továbbjutott. Óriási eredmény, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség által meghirdetett kiválasztási rendszer következő fordulója után Halász Tímea és Csizmazia Kata is ott lehet a serdülő válogatott bő keretében. A bő keret tagjai ősszel vesznek részt további felméréseken és így kerülhetnek be a szűkebb keretbe.

- Büszke vagyok rá, hogy ketten is eljutottak idáig, bár szeretném hozzátenni, hogy többen is megérdemelték volna. Csapatunkban sok elkötelezett tehetség van, akik a napi edzésmunkával egymás teljesítményét húzzák felfelé – nyilatkozta U14-es csapatunk edzője, Huszár Benjámin, aki a lányokról is mesélt részletesen:

Halász Tímea megérdemelten került oda, ahol most van. Balszélsőként a korosztályában a posztján az élmezőnybe tartozik, több fajta lövésfajtát is tud. Kiváló állóképességgel rendelkezik, gyors szélső. Védekezésben zavaróként is tud védekezni, ezért taktikailag fontos pontja a csapatnak. Timi tudja, hogy azt várom tőle, hogy az egy-egyes szituációkba bátrabban beleálljon és még aktívabb legyen támadásban.

Csizmazia Kata nagyon robbanékony átlövő, magas súlypontemelkedéssel rendelkezik. Támadásban külső zónából is veszélyes, nagy lövőerővel rendelkezik, de cselezési repertoárját még bővíteni kell. Legtöbbet az átlövő-beálló kapcsolatban kell fejlődnie. Védekezésben sokszínű, tud kettes, hármast és zavarót is védekezni.