Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Büszkék vagyunk: Két tehetségünk is szerepel a junior Európa-bajnokságon

Győri Viktória és Zsákovics Sára képviseli az SZKKA-t a kontinensviadalon.
Büszkék vagyunk: Két tehetségünk is szerepel a junior Európa-bajnokságon

Hatalmas büszkeséggel jelenthetjük be, hogy a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia két fiatal tehetsége is ott lesz a csütörtökön rajtoló junior Európa-bajnokságon, melyet Szlovéniában rendeznek. A szlovák-magyar kettős állampolgárságú Győri Viktória és Zsákovics Sára is a szlovák junior-válogatott tagjaként képviseli klubunkat a nemzetközi tornán. A 18 éves Győri Viktória az előző szezonban már bemutatkozott az NB I-ben, a kontinensviadalon pedig szeretne továbbfejlődni.

- Több egyhetes összetartással készültünk az Eb-re. Inkább taktikai edzéseket csináltunk, így sokkal könnyebben és gyorsabban összekovácsolódott a csapat. Videózunk és több megbeszélésen is túl vagyunk már, szerintem jó kis csapat lettünk. A szünetekben lazább futós, vagy gyorsító edzésekkel tartottam magam szinten. Szeretnénk továbbjutni a csoportkörből a legjobb nyolc közé, személyes célom pedig, hogy kihozzam magamból a maximumot és segítsem a csapatot. Szeretném összemérni a tudásom a sok külföldi tehetséges játékossal szemben, hogy felmérjem, miben kell még fejlődnöm a továbbiakban. Nagyon jó érzés és hatalmas megtiszteltetés, hogy ott lehetek egy Európa-bajnokságon. Biztos vagyok benne, hogy sok jó emlékkel fogok hazatérni – nyilatkozta Győri Viktória.

A szintén kettős állampolgár Zsákovics Sára leigazolását néhány napja véglegesítettük a Pénzügyőr SE csapatától, így a két lány már nem csak a szlovák junior-válogatottban, hanem Szombathelyen is csapattársak lettek. A 18 éves Zsákovics Sára bevallotta, hogy picit azért izgul az Eb miatt.

- Április óta havonta 7-9 napos összetartásokon vettünk részt, ahol igyekeztünk pótolni a vírus miatt kimaradt időszakokat. Nem volt egyszerű, de tudtuk, hogy mire készülünk, megértették minden egyes játékossal, hogy az Európa-bajnokság miatt kiemelkedően fontosak klubbeli és az egyéni edzések is. Én személy szerint a saját erőnléti edzőmmel egyeztetett futó, illetve erősítő programomat párhuzamosan csináltam a klubbeli és a válogatott tréningekkel. Egyértelműen a legjobb nyolc közé szeretnénk jutni, tehát cél a továbbjutás a csoportból. Bátran és félelem nélkül akarunk játszani, hogy bizonyítsuk, igenis itt van a helyünk. Küzdeni fogunk minden egyes mérkőzésen. Nagyon bízom a csapatunkban, jó kollektíva vagyunk tele akarással és küzdési szándékkal, szóval nagyon kiegyenlített meccsekre számítok. Ez lesz az első nemzetközi tornám, szóval nem okozom meglepetést azzal, ha azt mondom, hogy izgulok picit. Jó érzésekkel várom a meccseket, szeretnék minél több tapasztalatot szerezni, amit a jövőben tudok hasznosítani – mondta megkeresésünkre Zsákovics Sára.

Az SZKKA-játékosokkal felálló szlovák válogatott a svédekkel és az oroszokkal találkozik a junior Európa-bajnokság B-csoportjában. A lányok eredményeiről természetesen beszámolunk. Hajrá csajok!

A kontinensviadalon a magyar junior válogatott is részt vesz, a mieink a románokkal, norvégokkal és csehekkel néznek farkasszemet a D-jelű kvartettben.