Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Cselek, gólok, védések: a legkisebbek is megszerették a kézilabdát

Debreczeni György, U9-es csapatunk edzője és kollégái továbbra is várják a legapróbbak jelentkezését.
Cselek, gólok, védések: a legkisebbek is megszerették a kézilabdát

Nagyon elégedett lehetek, hiszen a Bolyai Iskolában nagyon kemény meccseken mértük fel, kiben mennyi van, kire mennyire lehet számítani. A X. Student Kupán a fiúk 4, a lányok pedig 6 csapatot indítottak. Összességében nagyon jó teljesítmények, kemény meccsek jellemezték az U9-es tornát, mi, edzők pedig felmértük, hol tartunk. Megállapítottuk, hogy korcsoportunkban a Bajnok DSE Nemesvámos előbbre tart, mint mi. Tőlük 6-4-re kikaptunk, egymás ellen 9-9-es döntetlent játszottunk. A tornán 5 új kislány mutatkozhatott be, nemcsak  szülőkkel is jó kontaktust alakítottunk ki, nagyon jó hangulatban szerepeltünk, azt pedig mindenki láthatta, hogy sokakat érdekelt az utánpótlás-torna – foglalta össze a kétnapos Student Kupán látottakat Debreczeni György.

Az 1 évvel fiatalabbakat, vagyis az U8-asokat Debreczeni György lánya, Debreczeni Luca irányította és az 1-2. helyen végeztek, Farkas Heniék, a legkisebbeknél, az U7-es lányoknál pedig a 2. helyen zártak, a sárváriak mögött.

Elértük, hogy megszerették a kicsik ezt a sportágat, már érzik a labdát. Amikor pedig valaki egy nagy cselt, egy szép gólt, vagy egy óriási védést mutat be, akkor óriási üdvrivalgás, hatalmas hangulat köszönti, azt hiszem már ezért érdemes játszani, illtve foglalkozni ezzel a sportággal – tette hozzá az U9-es csapatunk edzője.

Megtudtuk, hogy a 9 évesek legközelebb február első hétvégéjén Debrecenben, a Főnix Kupán szerepelnek majd, aztán még egy tornára elmennek, majd márciusban megkezdik a korosztályos bajnoki szezont és havonta 2 fordulóban, fordulónként 3-3 meccsük lesz. 

Addig is az SZKA közössége tovább épül, Debreczeni György és lánya, Luca, valamint Farkas Heni sok szeretettel várja azokat a kislányokat, akik úgy gondolják, szeretnék ezt a csodálatos sportágat elsajátítani.