Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

NB I/B: A végjátékban győztük le a Csurgót

33-31-re nyert idegenben a Sylver Ops Cafe SZKKA.
NB I/B: A végjátékban győztük le a Csurgót

A tavaly márciusban rendezett csurgói mérkőzéshez hasonlóan idén is az NB I-es bajnokink időpontjában léptünk pályára a Csurgói NKC elleni idegenbeli NB I/B-s meccsen. Mivel azonban a Békéscsaba elleni élvonalbeli találkozónk az ellenfél megbetegedései miatt szabályosan elmaradt, így tudtunk szerepeltetni néhány NB I-es játékosunkat is, de így is hiányzott a legjobb góllövőnk, Pődör Blanka. A meglehetősen furcsa előzmények ellenére a Csurgó a komplett a kezdősorával állt ki a találkozóra, egyedül a jobbszélsője hiányzott, de új játékosuk jól mutatkozott be, gólerősen játszott. A végletekig kiélezett csata végjátékában tudtunk felülkerekedni a hazaiakon, így az SZKKA ificsapata 33-31-re nyert a Csurgó vendégeként a felnőtt NB I/B-ben.

- Kiélezett mérkőzést játszottunk. Az átlövők elleni védekezéssel nem voltam elégedett, ebből sok gólt kaptunk, de a támadójátékunkra nem lehet panasz. Örömteli, hogy a kiélezett szituációkban higgadt maradt a csapat. Annak ellenére, hogy ifjúsági csapat vagyunk, a végjátékot nyertük meg egy rutinos, felnőtt gárdával szemben. Emiatt gratulálok a lányoknak – értékelt Pődör Zoltán vezetőedző.

Csurgói NKC – Sylver Ops Cafe SZKKA 31–33 (16-16)

NB I/B Nyugati csoport, 12. forduló, Sótonyi László Sportcsarnok

SZKKA: Christe (K), Dobány(K), Wald 8, Pődör R. 7, Török 3, Franka 1, Kulcsár 5, Győri 2, Horváth A. 6, Szmolek, Forgács, Zsemberi 1, Lakatos, Farkas H.(K).

címlapfotó: Csurgói NKC Facebook