Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Meg sem állna a magyar válogatottig az SZKKA tehetsége

Edzője szerint is magas szintű játékos válhat Czenki Petrából.
Meg sem állna a magyar válogatottig az SZKKA tehetsége

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben egyesületünk fiatal játékosait mutatjuk be. A 2007-es születésű Czenki Petra az U14-es I. osztályú bajnokság mellett az idősebbek között, a serdülő I. osztályban is bemutatkozott már. Edzője, Vers Ákos szerint tipikus irányító, aki minden helyzetben feltalálja magát, tehetsége és szorgalma miatt pedig minden esélye megvan rá, hogy magas szintű kézilabdázó váljon belőle. 

- A szüleim is sportoltak, ezért nem is volt kérdés, hogy én is sportolni fogok. Hatéves voltam, amikor elvittek az első edzésre és azonnal beleszerettem a kézilabdába - kezdte honlapunk érdeklődésére Czenki Petra, akinek a példaképe a Győri Audi ETO KC világklasszis norvég irányítója, Stine Oftedal. 

Czenki azt is elárulta, hogy mit jelent számára a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia. 

- Az SZKKA a második családom, itt vannak a legjobb barátaim. Rengeteg élményt éltünk át együtt és nagyon sok tapasztalatot szereztem. A kézilabda alapjait Józsa Krisztiánnál tanultam, köszönettel tartozom neki, csakúgy mint a mostani edzőmnek, Vers Ákosnak, aki rengeteget tanultam és tanulok ma is. 

A fejlődésének az is jót tett, hogy fiatal kora ellenére már a serdülő I. osztályban is sokat lépett pályára. 

- Mindig nagy izgalommal vártam a serdülő meccseket, hiszen három-négy évvel idősebb ellenfelekkel játszhattam, én voltam a legfiatalabb a csapatban. Úgy érzem, hogy mi minden tőlünk telhetőt megtettünk, de néhány meccsen előfordult, hogy a korkülönbséget nem tudtuk áthidalni. Természetesen ezekből a mérkőzésekből is sokat tanultunk - értékelt a fiatal irányító, aki azt is elmesélte, hogyan viselte a karanténos időszakot. 

- A karantén idején is sokat edzettem otthon, de a legfontosabb mégis hiányzott, a csapat és a játék. 

Az SZKKA tehetsége nagyon céltudatos és már most komoly tervei vannak a kézilabdával. 

- Mindent megteszek azért, hogy a lehető legtöbbet kihozzam magamból. Szeretnék a legmagasabb szintre jutni és mindennél többet jelentene, ha egy napon magamra ölthetném a magyar válogatott mezét.