Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Debrecenbe kéne menni!

A hétvégén 11. alkalommal rendezi meg a Debreceni Sportcentrum–Sportiskola (DSC-SI) kézilabda szakosztálya hazánk egyik legnagyobb utánpótlás tornáját, a Főnix Kupát. A Hajdú-Bihar Megyei Kézilabda Szövetséggel együttműködésben megrendezendő tornára az U9-es, az U10-es és az U11-es korosztályunk 4 csapattal, összesen 58 fővel képviselteti magát. Csapataink ma reggel útra keltek, fotónk utazás közben, a Bábolna környéki pihenőben készült.
Debrecenbe kéne menni!

A rendező szervezet honlapját böngészve megtudtuk, hogy idén 58 sportszervezet összesen 137, közöttük 77 lány- és 60 fiú csapata vesz részt a kupán, 5-5 korosztályban. A legfiatalabbak 2008-as, míg a legidősebbek 2004-es születésűek. A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola mind a tíz kategóriában indít csapatot, míg a második legtöbb együttest a Kecskeméti Sportiskola vonultatja fel, szám szerint hetet. A tizenkét helyszínen Kisvárdától Szombathelyig és Salgótarjántól Szegedig mintegy 1800 gyerek lép pályára a 350 mérkőzésen.

A Főnix Kupa egyik főszervezője, Dobszai Jenő, a DSC-SI fiú kézilabda szakosztályának vezetője a torna előtt azt nyilatkozta, hogy nagyon jó erőfelmérő mindenki számára a Főnix Kupa, hiszen a csapatok három nap alatt más régiókhoz tartozó együttesekkel is megmérkőzhetnek.
A péntek délután kezdődő Főnix Kupára a belépés ingyenes, az ünnepélyes eredményhirdetést vasárnap 17 órától tartják a Főnix Csarnokban. Ezen a napon a helyosztókat és a döntőket az alábbi linken, élőben követhetik nyomon az érdeklődők.
https://www.youtube.com/c/DebreceniSportcentrum/live

A torna helyszínei: Főnix Csarnok, Hódos Imre Rendezvénycsarnok, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, DVSC UP Monostorpályi úti csarnok, Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Gizella utcai Sportcsarnok, Beregszászi Pál Szakközépiskola UNOK, Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma, Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Tóth Árpád Gimnázium.

Az SZKKA népes és jó kedvű küldöttséget Józsa Krisztián utánpótlás igazgató, valamint Debreczeni György és Vers Ákos edzők vezetik.   
A hétvége különlegessége, hogy a lányok egy méltán népszerű szállodában, a 4 csillagos Hotel Platánban pihenhetik ki a meccsek okozta fáradalmakat.

A Főnix Kup történéseiről folyamatosan hírt adunk.