Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Debreczeni Luca újra a pályán!

Örömmel értesült az Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia vezetése, hogy a meghatározó játékos Debreceni Luca visszatér az aktív kézilabdázáshoz.
Debreczeni Luca újra a pályán!

Korábban úgy döntött, hogy a klub keretein belül a legkisebbek felkészítésében vesz részt, és a versenyszerű élsportot befejezi. Luca a kezdetektől Szombathelyen kézilabdázott, folytatva a családi hagyományokat. 

Miért döntöttél a folytatás mellett?

Abba hagyni a kézilabdát igazán nem is akartam. Mindig is a kézilabda volt az életem. A sérülés után nagyon hosszú volt ez a hét hónap. Ennyi idő alatt sikerült kitalálom, hogyan tudnék visszaállni az edzésekbe. Az NBI/B-s színvonalat nem tudtam vállalni iskolai és edzői elfoglaltságok miatt. De lehetőségem volt a junior csapatban szerepelni és velük együtt az NBII-ben szerepelni. Januárban kezdtem el újra edzésekre járni, addig csak a gyógytorna volt. A hétvégén pedig megkezdődik a tavaszi szezon.

Hogyan látod a klub helyzetét?

Egy jól felépített rendszerben zajlik az utánpótlás nevelés a klubnál, aminek én is részese lehetek edzőként. Minden gyerek jó kezekben van ennél az egyesületnél. Az NBII-es csapat tagjaként azt látom, hogy mindenki készül az új szezonra és megtesz mindent, hogy a dobogó felső fokán végezhessünk. Én is azon leszek, hogy mindent megtegyek, ami kell a csapatnak ahhoz, hogy elsők lehessünk a tabellán. 

Milyen terveid vannak?

Nekem a legfontosabb a saját U7-es korosztályú csapatom. Velük szeretnék minél több pozitív élményt elérni és minél több mérkőzésre eljutni, hogy megismerjék azok izgalmas légkörét. Mindemellett szeretnék továbbra is lejárni annyi edzésre, amennyit az időm enged. Szeretnék visszatérni a meccsekhez is, NBII-es szinten. Reményeim szerint sokat tudok majd hozzátenni a jelenlegi csapathoz.

Pődör Zoltán, az Szombathelyi KKA ügyvezető elnöke üdvözölte a sportoló döntését, és így Lucára nem csak a pályán számítanak, hanem továbbra is fontos szerep jut neki az utánpótlás nevelésben, és az NBII-es csapat megerősítésében is. Vasárnap, hazai pályán bizonyíthatnak a szombathelyi lányok, akik a rivális Körmendi csapatot fogadják.