Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Diákolimpia: országos döntőbe jutott a Zrínyi!

A diákolimpia III. korcsoportjában a leány kézilabda országos elődöntőjében Zalaszentgróton szerepelt az SZKKA-játékosokból álló szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata. Az ellenfelek, vagyis a legjobb 4 között a zalaszentgróti Deák Ferenc Általános Iskola, a marcali Noszlopy Gáspàr Általános Iskola és a kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola csapatai szerepeltek még.
Diákolimpia: országos döntőbe jutott a Zrínyi!

A reggeli technikai értekezleten megtörtént a sorsolás, a kozármislenyi iskolával játszottunk a döntőbe kerülésért, míg a másik ágon a Marcali és a Zalaszentgrót csapott össze.

A 2x20 perces mérkőzés alatt végig szoros volt az eredmény, csak az utolsó 10 percben tudtuk lerázni az ellenfelünket.
Végeredmény: Zrínyi (Szombathely) - Janikovszky (Kozármisleny) 29-24.

A döntőben a házigazda zalaszentgróti iskolával játszottunk, ahol már a félidőig sikerült eldönteni a mérkőzést. Zrínyi (Szombathely) - Deák (Zalaszentgrót) 33-18.

A csapatban csak SZKKA-ban kézilabdázó lányok szerepeltek.

A csapat tagjai: Molnár Nilla, Czenki Lara (kapusok) - Wutschi Verona, Juhász Luca, Marton Jázmin, Krilov Zita, Horváth Luca, Kiss Jázmin, Bozsodi Eszter, Borhy Sára, Baranyai Emma, Takács Klaudia. 

Edzők:Gubiàn Tamás és Vers Ákos.

- Előzetesen is úgy gondoltam, hogy a kozármislenyi iskolàval fogunk egy ki-ki mérkőzést játszani. A sorsolás miatt ez a meccs már az elődöntőben összejött. Küzdelmes meccs volt, úgy gondolom kicsit magunknak tettük nehézzé az összecsapást, de a végére kijött a különbség a két csapat között. A döntőben kicsit kapkodva kezdtünk, de hamar sikerült eldönteni a mérkőzést, nem volt kétséges a győzelmünk. Gratulálok a lányoknak, ismét bejutottunk ország 8 legjobb csapata közé, ahol majd igyekszünk méltóképpen képviselni Szombathely városát.

Az országos döntőt Békéscsabán rendezik május 30 - június 2 között.

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK